"Azt hiszem, itt kezdődik a szeretet.
Amikor rádöbbenünk arra, hogy életünk sokszereplős játék melyben nem csak mi vagyunk főszereplők- mindenki az!
Ez a nagy fölismerés!
Ha megszeretsz egy nőt, egy barátot, egy kóbor macskát vagy egy beteg diófát a kertedben, azonnal főszereplővé nő a szemedben.
Hirtelen nagybetűvel írod magadban a nevét.
Nem "ő" többé, és főleg nem kisbetűs "az", hanem TE lesz belőle.
Ölelkezésed csúcspontján is ezt kiáltod: TE!
Hívő emberek ezt úgy mondják, hogy megpillantod a másikban az Istent."
Müller Péter - Örömkönyv

Megpillantani a másikban az Istent. Nagyon elgondolkoztam ezen. Ugyan is, belőlem hiányzik egy képesség. Nem csak utálom a játszmákat, de kezelni sem tudom. Lefagyok. Ámulok a másik szavain és tettein. Van a játszmákban valami nagyon durván gyerekes a számomra. Elcsodálkozom azon, hogy miért teszi? Hisz annyira átlátszó! Neki nem kellemetlen, hogy tudom, hogy tudja, hogy tudom, hogy mindketten tudjuk……


A játszmák pedig minden szinten mennek. Családban, barátok között, kapcsolatokban. Most, írás közben világosultam meg, hogy a cicám az egyetlen kivétel! Mici őszinte és egyértelmű. Nem ködösít. Nem támad. Nem magyarázkodik. Ő csak megölel és szeret. Igaz, hogy olyankor a tíz körmével kapaszkodik belém. Kicsit fájdalmas az ölelése.


Meglátni a másikban az Istent azért így is lehet. Azt a görög istent, aki olyan, mint a halandók. Ők is rendelkeznek természetfeletti képességekkel, de emberibbek. Külsejük alapján is beolvadnak a halandók közé, esendők, és bizony vannak jellemhibáik. Hangos és botrányos olümposzi életük sok művészi, irodalmi és film alkotás témája lett.


Amikor meglátom a másikban az Istent, sok mindentől elvonatkoztatok. A játszmáitól is. Hisz azok csupán az ő kínjai! Neki kell cipelni valamit, amiből csak ezen az úton tud kilépni. Nem bántom, szeretem a hibáival együtt is. Sőt, van, akit a hibái miatt kell még jobban szeretni. Nagy teher az élet annak, aki mindig csak kerülő úton tud közlekedni! Nem sértődöm meg könnyen. Néha, egy-egy szituációban, szívesen megölelném azt a másik embert, hogy megnyugtassam. Megnyugtassam, hogy nem kell! Hagyd el ezt a butaságot! Menj egyenesen és vedd le a sisakot a fejedről! Az élet nem harc. Nem kell folyton támadni, ha akadályba ütközöl! Vállald fel magad!


Isten vagy a világodban az összes tulajdonságoddal együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram