Időnként ki kell lépni a komfortzónámból. Abból az ismerős közegből, amelyet már nagyon jól ismerek. Abból, ami számomra kiszámítható és biztonságos. Nem is kilépni kell, hanem kirúgni az ajtót, és kilépni az újba, különben soha sem jutok előbbre. Márpedig haladni, csak előre érdemes! Ami mögöttem van, az már nem terem nekem babért, nem jó közeg, ignorálnom kell.
Megyek előre, akkor is, ha mások szerint ez nem jó nekem. Mert, mások szerint nem jó nekem. Meghallgatom a mások véleményét, nem fejetlenül cselekszem, de a döntő szó, az enyém. Fontos szempont a sok között, azoknak a véleménye, akik nekem számítanak. Kell a tükör, a más nézőpont, a másik ember tapasztalata. Utána döntök.  A legjobban én ismerem magam, a felelősség az enyém, tehát az utam kanyargása az én dolgom.
Nem könnyű kérdés ez! A legtöbb ember ugyanis sosem lép ki abból a bizonyosból. Ugyan ott él, dolgozik, megvalósul, boldogul az egész élethossz alatt. Mert ott a fészekmeleg! A személyes tapasztalatom pedig az, néha ki kell lépni, hogy lássunk és megvilágosuljunk! Nem árt a tükör másik oldalát is megnézni, hogy tisztán lássunk. Ha nem vagyok elégedett az élet valamelyik területén, akkor kifelé kacsintgatok. Ott keresem a következő lépést, hogy jobb legyen.
Nagyon el tud torzulni a látásunk, ha túl fontos a napi rutin és a megszokás. Elkényelmesedünk, és nem látjuk a fától az erdőt sem. Felelősek vagyunk önmagunkért, a boldogságunkért, a cselekvés személyes kötelességünk. Nem érdemes kívülről várni a megváltást, a sült galambot, mert az hiábavaló.
Néha azért is kezdek valami újba, hogy ne kényelmesedjek el, keresem az új élményt, megmérettetést, a feladatot. Talán csak azért, ne lustuljak el és ne fásuljak bele a szürkeségbe. Egy újabb lépés előtt állok. Tele izgalommal és kíváncsisággal. Jót tesz ez nekem! Minden apró dolog fontos lett és sokkal jobban figyelek magamra. Kis erőnlét, testápolás, lelki gyakorlat sokat számít az életöröm megtartásában. Mert még élek, nem hagyom magam az enyészetnek!
A mai reggelen hálás vagyok a kitartásomért, a jó fizikai állapotomért és a bátor szívemért, mert képes kihúzni a kardot és hősiesen kiáll értem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram