A klasszikus kalap, a férfias, sima filc kalap. A nemez készítésének alapja egyes állatfajok szőrének hajlama a nemezelődésre, avagy filcesedésre. Ezt a jelenséget használják fel a gyapjú vagy szőr speciális textillé alakításához. A kalap egy fejfedőfajta, amelyet az időjárás ellen, társadalmi, vallási okokból, illetve divatkellékként is viselnek. A történelem során a kalap sokszor a viselője társadalmi helyzetét is jelezte. A kalap jellemzője, hogy a fejet borító hengeres, csonka kúp, vagy félgömbszerű ún. korona részén kívül karimája is van, ez különbözteti meg a többi fejfedőtől. A karima hivatott megvédeni viselőjét a naptól, illetve ez vezeti el az esőt is.

A fedora egy nagy szélű, elején, a két oldalán bevasalt, a korona tetején hosszában betört formájú kalapfajta, amely a 19. század végén a nők körében, az 1920-as évek elején a férfiak körében jött divatba, és még ma is nagy népszerűségnek örvend.
A fedora kalap nemezelt nyúlszőrből, nemezelt gyapjúból készül, de készülhet szalmából, panamafűből, bőrből.
A korona magassága tipikusan 11 cm.

Ez a kalapom filc kalap, tipikusan fedora formájú. Nagyon kedvelem ezt a formát! Tetszik, hogy többféle képen is viselhető. Minden változtatás a hordásában, teljesen más hangulatú. Kalapot viselni ma, nőként, teljesen kiválaszt a tömegből. Egyedi leszek és különleges. Hatása van rám!
Gondosabb kabátválasztást kíván. Nem vehető fel akármivel, hozzá kell öltöznöm. Kisebb kiegészítőkkel teljesen megváltoztathatom a jellegét.

Ma világos kabáthoz vettem egy nagy, kék mintás sállal. Az időjárás és a hőmérséklet miatt helyes választás volt. Nem fázott a fejem a szélben sem. Élveztem, hogy kicsit bámulnak rám, de mindenki, akivel kontaktusba kerültem, bizalommal fordult felém. Egy boltban megjegyezték, hogy stílusa van. Információt kértem máshol és nagyon előzékenyen reagáltak kissé trendi külsőmre.

Máskor is bátran viselni fogom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram