Olyan tudós nőkre alkalmazott gúnynév, akik tudálékos hajlamaiknak engedve, a házias gondokat és teendőket elhanyagolják és műveltségük és tudományuk hiú fitogtatásában tetszelegnek. Tudálékosan hiú nő, aki felszínes műveltségét fitogtatja, és rendszerint elhanyagolja kötelezettségeit.
Van kék harisnyám. Viselem is néha. Kedvelem ilyenkor ősszel, télen a színes és meleg harisnyákat. Praktikus a nadrág viselése, de egy nő járjon szoknyában is. Nagyon sok színben van és viselem is.

Az idén a sztár azt hiszem a piros harisnya lesz. Egyforma, barátnős harisnya.
Nekem volt, tönkrement. Liza nem venne fel ilyet! Én viszont a piros körmöt nem szeretem. Most azt tervezem, hogy nem csak magamnak veszek, hanem őt is meglepem eggyel. Meglátjuk milyen dress code alakul ki ebből!

Számomra ez a piros harisnya inkább életérzés, mint ruhadarab. A kékharisnya ellentéte. Jelképezi a világomban az önmagára és környezetére igényes nőt. Pirosharisnya az, aki szépen rendben tartja a környezetét, használja a konyháját és igényes önmagával szemben is. Nem tudálékos, hanem művelt, és ezt nem fitogtatja. Könnyed, laza, vidám és őszinte.
Megvettem és felpróbáltam. Tökéletes a fekete bőrszoknyával! Persze, sok más ruhadarabbal is. Közeledik a Télapó, Karácsony, nagyon jól viselhető darab lesz.

Hosszú ideig főleg nadrágot viseltem. Praktikus és kényelmes. De egy idő után szerettem volna néha nőiesebben öltözködni. Előkerültek a ruhák és szoknyák. Észrevetted, mennyivel szebb a járásunk szoknyában? Nem kell ahhoz ünnepnek lenni, hogy merjünk és akarjunk néha szoknyát, ruhát húzni magunkra. Jót tesz a lelkünknek is, ha engedjük magunkban a nőt virágozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram