A sportcipőt mezítlábasan húztam fel és úgy indultam a napi teendőim után. Egy idő után kidörzsölte a lábam a cipő, égetett és fájt a nagy melegben. Hirtelen ötlettel beléptem a harisnyaboltba, egy titokzoknit veszek gyorsan és úgy megyek tovább.
Az üzletben légkondicionálás, kellemes a levegő, és előttem csupán egyetlen vevő várakozik. A hölgy a retiküljében keresgélt, aztán az eladó elé tolta a céduláját:
̶  A harisnyámért jöttem, mára ígérte!
A pult mögött álló férfi átvette a cédulát és megnézte.
̶  Asszonyom, az a dátum azt jelöli, hogy Ön 21-én adta le nálam javításra a harisnyáját! Elmondtam már akkor is, hogy nem tudom, hogyan dolgozik a javítást végző vállalkozó.
̶  Uram, azt ígérte, hogy 21-én készen lesz, és ma már 24-e van!
̶  Asszonyom, nem ígérhettem ilyet, hisz Ön azon a napon hozta be hozzám! Időközben a vállalkozótól megtudtam, hogy szeptember 15-ig nem dolgozik, csak az után jön be a javításra hozott munkáért.
̶  Ezt nem mondhatja komolyan! Addig mi lesz velem a kompressziós harisnyám nélkül? Micsoda megbízhatatlan vállalkozó Ön? Nekem nem ezt ígérte!
A hölgynek már egészen magasra ívelt a hangszíne. A férfi egészen halkan igyekezett nyugtatni:
̶  Ahogyan, az előbb is említettem, félre értett engem. De ezt a húgának is elmondtam tegnap, aki már érdeklődött. Tudok ajánlani másik kompressziós harisnyát, ami most fél áron kapható!
Ezzel megfordult és a polcról levett egy dobozzal a termékből. Közben kikötöttem a cipőm, kibújtam belőle, és a kövön hűtöttem a sajgó lábam. A nő már reszketett dühében:
̶  Nem érdekel a harisnyája! Én a sajátomat akarom! Nem tetszik a színe sem ennek! Az én olasz harisnyámat akarom megjavítva!
̶  Sajnos, a javítást végző vállalkozó nem dolgozik szeptember 15-ig. Ilyen munkát pedig nem végez más, nem csak a városban, de már az országban sem… Nézze ezeket a fél áron megvásárolható harisnyákat, olyanok a paraméterei, mint az Önének!
̶  Micsoda megbízhatatlan ember maga! Nem tartja a saját határidejét sem! Tudja, minden ismerősömnek fogom mondani, hogy be se tegye a lábát ebbe a boltba! Fel vagyok háborodva!
̶  Ha ideadja a harisnyája dobozát, akkor összehasonlíthatjuk az ezek számaival! Találunk megfelelőt biztosan!
Nyúlt is az asszony kezében lévő üres dobozért, de az keményen tartotta, nem engedte. A férfi mutogatta, mely számok a fontosak a dobozon, milyet kell keresni, hogy a viselő komfortérzete ne is érezze a különbséget. De az asszony kiabált és csapkodott, nem figyelt arra, mit mondanak neki.
Az eladó tovább ismételgette a mondanivalóját a félreértett időpontról, a szabadságon lévő vállalkozóról, és az üzletben található jó minőségű új kompressziósokról, de hiába. Az asszony az asztalra dobta a kezében lévő olasz termékeket, nem fogadta el a visszaadásra kínált sajátját sem. Egyre azt ismételgette, ide senki be ne tegye a lábát, mert ez megbízhatatlan bolt.

Én azért gyorsan visszatettem a lábam a cipőmbe, kis titokzokniba bújtatva és siettem tovább a dolgomra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

  1. Sajnos tényleg ilyenek az emberek! Hihetetlen mit engednek meg maguknak.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram