Ruhatáramban alap darab a harisnya. Ami nem hiányozhat, az a testszínű és a fekete. Hivatalos eseményeken elvárt viselet. Ezért vannak vékony harisnyáim is, combfix és harisnyatartós is, ha nyáron kell.
Alapszabály, hogy
• a cipő sosem lehet világosabb a harisnya színénél,
• harisnyát zárt cipővel viselünk.

Nude harisnya a fehér szoknyához


Milyen alkalomra öltözöl fel, ahhoz válassz harisnyát! Lehet vitatkozni a fényes harisnyáról. Szerintem van alkalom, amikor az sem ízléstelen. Fényes, esetleg ezüstös, vagy aranyszínű harisnya lehet egy alkalmi öltözék része. Persze, vigyázni kell, hogy milyen lábra húzzuk fel! Hangsúlyos lesz, figyelemfelkeltő.

A fekete bőrszoknyához illik a fémes csillogású harisnya


Minden keresztbe vonal elvág, tehát a harisnyaválasztásra is ügyelj! Rövidíti az alakot, összenyom a keresztbe vonal. Az öltözéked színével harmonikusan megválasztott harisnya ezt javíthatja.
Fekete harisnyát sötét színű összeállításhoz vegyünk fel.

A szoknyához és a cipőhöz is harmonikus a fekete harisnya


Ha hátul van varrás, ügyelj, annak megfelelően kell állnia, hogy ne torzítsa a lábad vonalát. Praktikus tanács tőlem: vizes kézzel húzd fel a harisnyát, nem fogod kiszakítani és könnyebben igazíthatod el a lábadon.
Testszínű harisnyát akkor vegyünk fel, ha nem akarjuk az öltözék összhatását befolyásolni. A testszín nem véletlen megfogalmazás, mert akkor mutat valóban szépen, ha harmonizál a testszínünkkel.

Visszafogott mintás harisnya


A színes és mintás harisnyák viselésével kapcsolatban sokféle véleménnyel találkoztam. Nekem a színesek nagyon bejönnek. Akkor is, ha az a szín elég élénk. Természetesen harmóniában az öltözékkel.

A szoknya színéhez illik a piros csík ezen a fekete harisnyán


A mintás harisnyákkal nincs szerencsém. Talán, mert gyakran veszek fel mintás ruhát. Szolid, visszafogott mintával feldobhatod az öltözéked. Vigyázz a csíkokkal! Azok összenyomhatnak, vagy teltebbé tehetnek. Alkalmi öltözékhez soha ne válassz mintás harisnyát!

Ezzel a vastag téli szoknyával is szép a fekete harisnya a piros csíkkal


Szívesen vennék kérdéseket, vagy hozzászólásokat a témában! Nekem is sok az új információ ebben a témakörben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram