Az időjárás a bőrünket is megviselte. A gyakori levegőn tartózkodás nagyon fontos az egészségünk szempontjából is, de vannak bőrt károsító hatásai. Szerintem a szmog és a szél például.
Félévente amúgy is beiktatok egy egészségjavító, megőrző gyümölcs- és zöldséglé kúrát.

Meggyőződésem, hogy ez nagyon fontos minden korosztály számára. A korral egyre nő a folyadékbevitel fontossága. Tehát a korosztályomban ez már kötelező.


Ma már meg sem tudom mondani, a sok indok közül melyik volt a döntő, én főleg zöld színű italokat készítek. Mindig friss és nyers alapanyagot használok, és meg is iszom hamar. A cél egy liter lé előállítása. Elég sűrűre hagyom, de azért könnyen iható.


Ma almából és spenótlevélből készült. Fűszereztem citrommal, gyömbérrel, fokhagymával és sóval. Megtisztítottam a két almát és felaprítottam nagyobb darabokra. A maroknyi spenót legvastagabb erezetét letépkedtem és megmostam, leszárítottam. Két gerezd fokhagymát tisztítottam és aprítottam. A gyömbérből lereszeltem körülbelül 1 cm darabot. Fél citrom levét nyomtam ki. Sót ízlés szerint lehet, de én szűkösen mérem.


Az előkészített alapanyagokat a turmixba szórtam és kevés szűrt vizet adtam hozzá. Amikor már az elegy szép sima és egyenletes, még több vizet tettem hozzá. Az egész a végére összesen 1 liter.


Egészségetekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram