Az alkotóképesség az istenivel, a misztikussal, a megismerhetetlennel való egyesülésből fakad, mely egyszerre okoz örömöt az alkotónak, és hoz áldást másokra. Szeretni kell, amivel foglalkozunk, mindegy mi is legyen az! A valódi alkotóképesség mindegy milyen formában nyilvánul meg, a fontos, hogy nyitott légy arra, ami kifejezésre akar jutni általad!

Az Agárúrban egy kiállítás megnyitóján voltam. Tegnap a kiállítás anyagán túl, sokkal nagyobb hatással volt rám az alkotó beszéde.  Szívből jövő hévvel és elragadtatással beszélt arról a munkáról, ami kifejezésre akar jutni általa. Mélyen megérintett az a kitárulkozás, ahogyan bemutatta a műveit és a születésük körülményeit.

3D illusztrátor portfóliójából


Erdődi Tamás 15 évig dolgozott különböző 2D, 3D, Illusztráció, Mozgástervezés, Animáció, Concept Art, Karaktertervezés, Realisztikus Építészeti Vizuális projekteken. Közben a festészet töltötte ki a szabadidejét, mint pihenés, megmutatkozás, alkotási vágy és érzelmi kitörés. Ezt mondja erről:

„Mindig is nagyon érdekeltek a természet szépségei. Karrierem előrehaladtával 3D-vel és animációval, valósághű festési technikákkal dolgoztam, de a Szent Grál ezek után a festés volt. Az a különleges érzés, hogy valami fizikait készítünk, semmi máshoz nem hasonlítható.”

Absztrakt festészete egyik darabja

Az Agárúrban kifüggesztett képeit nézhettem meg és nagyon megragadott a kiállítás anyaga. Végig sétálhattam egy stílusokon és témákon átívelő utazáson, a Tisza parttól, a szabadtéri megfigyelésektől, a fantázia világot idéző álmokig. Erős érzelmek vezérelte impressziói és ecsetkezelése lenyűgöző. Egy kibontakozó ember fejlődésvonala és belső vívódása a szeme és a keze között.

Természeti képein gyakran visszatérő elem a víz és a fák

Két dologban kaptam sokat, hogy részt vettem ezen a rendezvényen. Az első annak a megfogalmazása, hogy valóban mennyire fontos, hogy valaki azzal foglalkozzon, amit igazán szeret. Tamás derűs, érzelmes, túlfűtött személye meggyőzően szemlélteti, hogy a sikeres élet záloga, hogy megtaláld önmagad. A másik sokkal személyesebb. Kellenek a hasonló élmények, az intellektuális kalandozások, hogy a napi monoton taposásból kipihenjük magunkat. Adnak ezek az élmények lökést az életben! Szépet látni, boldog emberekkel találkozni, elvarázsolódni, legalább olyan fontos, mint egészségesen táplálkozni! Nem csak a testem kell etetni, hanem a lelkem is.

Ha teheted, nézd meg a kiállítást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram