Szép vagy!

Kell néha egy nőnek ezt hallani! Kortól és élethelyzettől függetlenül. A szépség nagyon szubjektív meghatározás, erősen érzelmi töltöttségtől függ. Nem állítom, hogy életünk legfontosabbja a címben megjelenő mondat, de igen is van szerepe. Minél közelebb áll hozzánk valaki, annál fontosabb, mit gondol és mond rólunk. A hangosan kimondott véleménye az érzelmeit közvetíti felénk.

Túl vagyok az innenen és jellemem erős, nem igazán érdekel mások véleménye. Mégis számít, az érzelmileg közelállók milyennek látnak. Amikor egy kedves személy kimondja azt a mondatot, napokig szálldosok a boldogságtól. Vagy a gyermekem nevez szépnek! Jó érzés, szívet melengető! Számít! Számított az is, csak most érzem igazán, mennyire, amikor a párom a nem tetszését fejezte ki felém. Pontosabban, valami általam nem ismert okból, sosem nevezett a számára legszebbnek. Bizony, hiába tudta az eszem, hogy szeret, emléknek az maradt meg, hogy neki nem én voltam az igazi. A szívemben ez maradt meg.

Kis családi összejövetel, szűk kis parti, a legfontosabbakkal, és akkor valaki erős kritikát fogalmaz meg a háziasszonyról. Majd néhányan csatlakoznak hozzá, nem törődve azzal, hogy akiről éppen beszélnek, az nekik kedvesük, lányuk, valakijük. Kedélyeskedve elemezik a lánykori és mostani kinézetét. Most is égnek mered a hajam a felháborodástól! Mert, ugye, ők mikor néztek utoljára tükörbe?

A nő erre érzékeny. Minden nő, és ne példálózz a helyes önértékeléssel! Hisz egy ilyen szituációban nem az önbizalmunk gyengül, hanem a szeretetlenséget érezzük!
Minden korban megvan a magunk szépsége. Hogyan lehet a kislányos bájt keresni egy érett nőben? Kellene? Még idősebb korban is szeretünk szépek lenni, a magunk érett módján, mert az is lehet mutatós. Miért kellene 40, 50, 60 évesen tini lánynak kinézni? Talán a kritikusnak van szüksége új szemüvegre!

Az erősen kivesézett nő senkit sem sértett meg, nem vágott vissza, méltósággal viselte a helyzetet. Igazán stílusos és csinos nő. Minden korában tudott szép lenni! Megőrizte a kivételes báját, ízléses megjelenését. Tartása van, igényes és ápolt. Vajon, miért is kellett kitenni egy ilyen helyzetnek? Miért került vajon éles nyelvek kereszttüzébe? Miért nem akadt akkor ott senki, aki kivédte volna?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram