Ha szeretnélek, ha szeretnél

Ha szeretnék az életed része lenni, akkor bármikor van időm rád. Átszervezem a programom, megoldom, kitalálom. Mert szeretném, ha része lennél az életemnek.
Ha szeretnél az életem része lenni, akkor tudsz rám időt szakítani. Úgy szervezed a programod, megoldod, kitalálod. Mert szeretnél az életem része lenni.
Amikor azonban, nem így van, nem fontos, akkor nem szakítunk időt egymásra. Természetesen, ettől az a barátság vagy kapcsolat, szépen lassan elhal. Szakítani sem kell, maga értéktelenségébe pusztul bele. Ez a dinamikája.

Nehezek az ilyen helyzetek, mert kimondatlan szavak vannak mögöttük. Talán csak, megértésből, talán tapintatból, de nem közöljük egymással a legfontosabbakat. A valódi érzéseinket. Így aztán sérülünk, mindketten, hiába egyoldalú az elhanyagolás.
Ha ott akarunk lenni egymás életében, akkor teszünk érte. Nincs kifogás és nem magyarázkodunk. Ha ez másképpen van, nem egyeznek az elképzeléseink, temperamentumunk más, akkor eltávolodunk. Ha én teszem, attól bármennyire is annak érzem magam, nem vagyok rossz! Csak éppen más, vannak igényeim, melyek nem egyeznek a másikéval, más az utunk. Ilyen helyzetben fel kell vállalni magam, nem vagyok rossz, és nincs velem baj! Erős vagyok, kiállok magamért!
Ha valaki nem szán időt arra, hogy velem legyen, akkor nem szeretne velem lenni. Lehet, hogy empatikus és megértő, tapintatos, de nem akar. Ettől ő még nem rossz ember, nincs vele semmi baj, csupán más az útja. De a hozzám állása miatt elkopunk egymás életéből.
Amikor szépen lassan elkopunk, egymás életéből csupán azt jelenti, nincs közös jövőnk. Lehet, rossznak érezzük magunkat, elégtelennek, de ez nem igaz. Csupán egymással nem vagyunk kompatibilisek.

Mindannyiunk életében vannak ilyen helyzetek. Lemorzsolódtál már más életéből, és te is koptattál el kapcsolatokat. Megérdemeljük, hogy olyan emberek vegyenek körül, akiknek fontosak vagyunk! Az nem vezet sehová, ha kedves ígérgetéssel parkoló-pályán tartjuk egymást.
Törekszem egészséges barátságokkal, kapcsolatokkal körül venni magam! Tedd ezt te is, mert megérdemeljük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram