Próbáltad már? Próbáltál már hatni a tudatalattidra? A tudatalattink nem csak ellenőrzi testünk folyamatait, hanem nagyon sok felmerülő kérdésre tudja is a választ. Segítségünkre lehet problémáink megoldásában. Tehát figyelmet kell fordítanunk a gondolatainkra!

Néha meg kell nehezítenünk az életünket, a szükségesnél jobban. Ne csak ott ugorjuk át a kerítést, ahol a legalacsonyabb! Lehet a mércét magasabbra is tenni! Ezért ások néha mélyebbre és indulok a nehezebb úton tovább.

Szeretek a gondolataimmal foglakozni. Az egyik legizgalmasabb téma nekem. Nagyon érdekes, sorsfordító tapasztalataim vannak a saját gondolataim hatásáról. Alvászavarom idején sokat bosszankodtam a sok túlgondolásról. Aztán ennek a másik oldalával szembesültem, mert egy alaposan megrágott témában, élesben már a letisztult gondolataimmal jutottam jó eredményre.

Figyelek arra, mit gondolok. A kritikus és negatív gondolatokat gyorsan elhessintem. Semmi értelmük, csak erő pazarlás. Magamra kell figyelnem, és akkor sem kritikusan, hanem szeretettel. Nem könnyű irányítani magunkat, hatni a belénk csontosodott beidegződésekre! De a kiút, a javulás, a jobb közérzet, csak így érhető el. Ünnepek előtt ez különösen nehéz, mert embertársaink maguk is küzdenek a saját lelkükkel. Sokan lesznek depressziósak, idegesek a sok előkészület miatt. A jelenlegi körülmények miatt a kiadások sokkal magasabbak, ez bizony nem kis gond.
Tehát! Bezártam. Bezártam a fülem, a szemem, és más társas élményekre vevő érzékszervem. Nem engedem magamhoz közel, elfoglalom magam annyira, hogy alkalmam se legyen mélázni a negatív tapasztalatokon. Mert, vajon mi lenne, ha reagálnék? Sértődés, vita, feszültség. Az pedig senkinek sem lenne jó. Nem adok most lehetőséget senkire haragudni, nem segítek senkinek a támogatásommal valamilyen vitában. Dolgom van, felkiáltással, kilépek az ilyen szituációkból. Ezt most elengedem.
Az idő múltával remélem eszembe fog jutni ez az írás, és visszaolvasom. Kíváncsi vagyok, mennyi pozitív hozadéka lesz a hozzáállásomnak. Akkor is még haragudni akarok, sértett leszek, vagy ők egymásra vicsorognak? Nem tudom. Most azonban azt érzem, ebben a hétköznapi rohanásban egymásnak feszülnek "megnemértések" és megsebeznek olyan kapcsolatokat is, amelyek értékesek.


Várakozz velem békében! Engedd be a jót és zárd ki a rosszat! Aminek nincs helye, az később sem lesz másképp. Azzá válsz, amit gondolsz, és amit hiszel! Légy most egy békés és csendes angyal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram