Nem kell letérni a már meglelt utamról! A fő csapás, az már az enyém! Néha kilengek, és csak megbánom azt. Lazább nap, kevesebb kötöttséggel, mint szokott, hát körülnéztem a hírek világában. Kár volt. Belefagyott a szívem.

Hamarosan a régi munkahelyemre megyek. Hívtak, egy nagyon kedves gesztus és szokás apropóján. Számolom a napokat és készítem a kis meglepetésemet, mert szeretettel megyek és ugyan így várnak. Ebben a hangulatban nagyon rosszul esett, hogy az én foglalkozásom ebben a hazában szitokszó, gyűlölködések és átkok tárgya. Nem értem, hogy miért és vajon mi is a cél ezzel?

Érettségi évében, amikor hazamentem és elmondtam a szüleimnek, hogy mi szeretnék lenni, milyen úton megyek tovább, mit akarok tanulni, hát nem repestek az örömtől. A nemzet napszámosa akarsz lenni? Soroltak érveket és győzködtek, de kitartottam. Sosem bántam meg ezt, mert életem sok legszebb pillanata a munkámhoz kötődik. Még úgy is, hogy nem vagyok egy a munkámmal, mindig tudtam rendet tartani az életemben. Az élet minden területét megéltem, nem lettem rabja a munkának. Igaz, ha a munkád szereted, az sosem teher, sosem nehéz! Számomra a hivatásom egy életmód, világvallás, világnézet, kiteljesedés, hobbi, örömforrás, és még sorolhatnám. Hát, bizony a szívem szakadt meg, amikor a tömegek véleményét olvastam erről.

A tanulság, ha már az eddigi tapasztalataim eltántorítottak a hírolvasástól, akkor ne mérgezzem magam kis kilengésekkel! Marad tehát a meditáció, hogy ellensúlyozzam a rossz érzésem, visszataláljak a magasabb rezgésre és elengedjem a rossz hangulatot! Fókuszált elmém arra fordítom, ami rám tartozik, ami a számomra lényeges, ami az enyém. A környezetem számára ma is erőforrás akarok lenni. Elfogadom, hogy minden olyan, amilyen, és elengedem azokat a dolgokat, melyek nem engem szolgálnak.

Hálás vagyok a szeretetteljes környezetemért, azokért az emberekért, akik körül vesznek. Hálás vagyok a bennem rejlő lehetőségekért és erőért. Hálás vagyok a szemléletemért, ami adatott nekem a lehetőségek minden mélységben a felfelé haladásra.

Legyen szép és örömteli napunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram