Reggeli érzékenyítés

Mici ébresztett fel, elég korán, de nagyon sürgetőn. Neki most azonnal ki kell mennie! Na, nem a toalett sürgette, ahhoz van helye, csak a macska lélek vágyott a szabadság után. Pizsamában és mezítláb futottam le vele a lépcsőn, hogy kinyissam a bejárati ajtót. Még nem megy neki önállóan, de talán egyszer arra is meg tudom tanítani.

Ez is egy játszma? Nem hiszem, közöttünk nyílt és őszinte a kommunikáció. Nem is készülök ezen változtatni, mint ahogy az emberi kapcsolataimban sem hagyom el ezt a jól bevált életformát. Bevált. Sőt, az utóbbi napok eseményei csak megerősítenek a hitemben, mint már annyiszor eddig is, hogy ez a helyes.

Látok évtizedeket tönkre menni, halálba játszmázni. Amikor semmi sem az ami, amikor senki semmiben nem őszinte, akkor a kapcsolat halálra van ítélve. Semmilyen párterápia nem tudja megjavítani. Nézni is hátborzongató az ilyen életek szétomlását és zuhanását a semmibe. De, ennél kevésbé fajsúlyos kapcsolatokban is próbatétel az állandó elhallgatás, vagy éppen manipuláló beszélgetés.

Talán az is játszma, ha közeli hozzátartozómnak nem válaszolok őszintén, és nem mondom ki, hogy valójában miért is nem tudok vele sokáig egy helységben lenni. Tisztelem a korát? Nem tudom. De nem mondom ki neki őszintén a gondolataim, hisz egy egész élet kíméletlen manipulálása után most sem értene semmit. Ő már így megy el. Játszmái között.

Túl vagyok egy kisebb csetepatén, a nagy semmin. Amikor a barátom saját napi kellemetlenségeit kivetítve rám, kezdett vitát. Mintha az egész lelki teher tőlem származna. Fogalmam sincs, mi van mögötte, ezért méla nyugalommal viselem a csattogást és sértettséget. Hiányzik a nyílt és szókimondó őszinteség.

El nem kerülhetem a játszmákat, vagyok célpontja ennek néha. De nagyon sokat jelent azoknak, akik fontosak nekem, hogy ők tudják, ami nekem fehér, az biztosan az. Ami nekem hideg, az biztosan az. Ha farkast kiáltok, akkor az ordas ott is áll. Senkit megváltoztatni nem tudok, de állhatok mellettük őszintén, nyílt sisakkal, hogy tudják, van egy stabil pont, ahol mindig azt kapják, amire számítanak! A kis csetepaték elmúlnak és van visszaút. Mert hagytam, hogy kiadja magából és nem bántottam, nem estem neki, nem kritizáltam. Elfogadtam és megértettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram