A pillangók nem látják a saját szárnyaikat, így nem tudják, milyen csodálatosan is néznek ki. Így van ez az emberekkel is. Ezért van szüksége minden embernek egy igaz társra, aki el tudja neki mondani, milyen gyönyörű valójában.


Nagyon izgalmas, hogy néha ez a valaki nem is az, aki az életed nagy társa. Lehet, hogy csak egy történet a regényedben, mégis általa leszel képes meglátni önmagad pillangóságát. Talán csak azért kereszteztétek egymás útját, hogy teljesítse ezt a feladatát az életedben. Nagyon szép feladat!


Szeretem hinni, hogy ahogy nekem van angyalom, úgy én is tudtam az lenni valaki más életében! Különlegesen szép gondolat ez! Sok a buktató és a göröngy az életúton, tehát nagyon fontos megismernünk önmagunk szépségét.
Rácsodálkoztam egy érdekes helyzetben, hogy mennyire bonyolult is az önmagunkba vetett hit.

Vagyunk, akik már gyerekként is csak negatív véleményt kapunk magunkról. Aztán cipeljük ezt tovább és küszködünk a levegőért, a lehetőségekért, kolduljuk a szeretet. Aztán egy különleges napon eljön az angyalunk és segít ebben a sötét gondolatban. Tükröt tart elénk és végre meglátjuk valóban az igazi képünket. Onnan aztán könnyebb a haladás.


Aztán vannak, akik már hernyó korukban is pillangó szárnyakat viselnek. Repdesnek végig az életen. De lassan mintha elveszítenék ezt a szépséget. Goromba, mogorva emberekké válnak, és másokon verik el a port elhagyott szárnyaik miatt. Nem látnak meg semmit, nem hálásak semmiért, csak mérgező nyelvükkel nyalogatják a többi embert. Nekik aztán semmi sem elég, és úgy gyalogolnak át mások szeretetén, mint az ekevas a mezőn. Csak sebeket hagynak maguk után.


Aztán vannak, akik egész életükben boldogan repdesnek. De olyat sajnos nem ismerek. Lehet, hogy vannak, csak éppen én nem ismerek olyanokat. Megpróbálok jobban keresni.


Az egyik legszebb életfeladatunk tehát, megtalálni és megismerni önmagunk. Meg kell tanulni tisztelni a többi embert, ahogy szeretnénk, hogy bennünket is tiszteljenek. Ne kívülről várjuk a megváltást, mert az bennünk van legbelül. Ha vakon hadonászunk, és fülünk süket a szeretetre és jóra, akkor nem leszünk képesek látni és hallani a jót.


A békesség akkor jön el, amikor elvárásaidat elfogadásra cseréled fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram