Megváltozott az életem. A napi rutinom átalakult, teljesen más a ritmusom. Sok mindenen változtattam és eljött a pillanat, amikor a szekrényem került sorra. Számtalan ruhadarabom van, amit ebben a helyzetben csak ritkán veszek fel, ha egyáltalán, felveszem. Közben hiányérzetem is keletkezett, mert másfajta öltözetekre is szükségem lett.


Szeretném ezt az egészet a magam javára fordítani. Megőrizve nőiességem, esetleg kissé javítani rajta, vajon hogyan oldjam meg? Egyáltalán, hogyan kezdjek hozzá? Mit dobjak el? Eldobni egy ruhát hogyan is helyes? Ezer apró kérdés és a határozatlanság. Aztán a kiút a labirintusból.


Milyen vagyok? Melyek a színeim? Milyen a testalkatom? Milyen fazonú öltözékek illenek hozzám? Kell tehát egy tanácsadó, aki minderről megvilágosít! Ez a világ legjobb női bulija. Foglalkoznak velem, nézegetnek, méregetnek. Közben pedig ezer és ezer információ. Magamról, nekem, rólam. Maga az együtt töltött idő is egy csoda, de az utána érkező információ áradat az a Kánaán. Persze, sok dolog ismerős, hisz elég régóta ismerkedem önmagammal. De vannak meglepő újdonságok. Sokat változtam és a változásokat nem követtem folyamatában, hisz a megszokás elrejti a szemünk elől az apró nagyságokat.


A következő lépés a ruhatáram átválogatása. Most már tudatosan és célzatosan. Nem kapkodok, nem egyszeri nekifutásra oldható meg. Még úgy sem, hogy igazából a hideg időben hordhatóakkal foglalkozom. Szín és alkalom szerint kis szigeteket alkottam a gardróbban. Ruha, szoknya, nadrág, a hozzá illő darabokkal. Kiderült, melyek azok a darabok, melyeket szinte nem is hordok, melyek előnytelenek ma már, melyek teljesen feleslegesek. Szerencsés vagyok, mert van elég nő a családban, tehát a szebb, drágább darabok esetleg hiányozhatnak valamelyikük ruhatárából.


Vannak persze hiányzó darabok is. Ezek beszerzését alaposan megtervezem, nem költök feleslegesen. Nem kevés kutatást okoz, hogy színben és fazonban is jók legyenek. Régen jártam varrónőnél, most ezt is megteszem.


Szeretek nő lenni! Nőies nő! Nem korfüggő és nem különösen bravúros. Csak ismerni kell önmagunk. Ha kell, van, aki segítsen. Nem fog a változás anyagi romlásba dönteni. A szekrényem fele pedig azt hiszem, üresen marad!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram