A nők hajlamosabbak a rágódásra. Én időnként ezoterikus magasságokban művelem. Újra és újra végig gondolok dolgokat, eseményeket. Mint amikor beakadt egy fogaskerék, vagy az ismétlő lejátszás. Nehéz ebből kikerülnöm, hisz tudom, mennyire káros ez nekem. Ilyenkor alig alszom, mert felébresztenek a bolond kis gondolatok. Nem javít néha a meditáció sem, mert nem tudok eléggé ellazulni.


Írtam már arról is, hogy előnyei is vannak a sok agyalásnak, kialakul tőle egy megoldás tervezet. Könnyebbé tehet nehéz megoldásokat. Most viszont teljesen más oldalát járom körbe. Az önostorozás ugyanis sok betegség okozója is lehet.


Nem részletezem, vajon miben gyökerezik bennem ez a baj. A gyökereken is dolgozom. Maga az agyalás témája is most mellékes. Nem az önostorozás már a gyakori. Nem is hibáztatok másokat. Inkább, mint valami kiútkeresés a labirintusból.


A prefrontális réteg aktiválódik ilyenkor. Illetve azok a részek, melyek a nyugalmi, vagy alaphálózat részei. Ezek akkor aktivizálódnak, amikor a külvilág unalmassá válik. A külső ingerek kevesek, unatkozok, nem találok mást. Az agyam előveszi a jó öreg „rágógumit”.


Egy jó ideje már hagyom a dolgokat megtörténni. Megyek előre, mindig megélve a napi lépéseket. Hiszem, hogy a testem tudja mi a jó neki. Ha nem vagyok éhes, akkor nem ebédelek. Ha melegem van, akkor lezseren öltözök. Ha kívánok egy marék mogyorót, akkor az a vacsorám. Ha kedvem érzem egy hatalmas biciklizésre, akkor útnak indulok.


Sokat kritizál a családom és a szűkebb környezetem ezért a pörgésért. Hiába mondja a barátnőm, hogy lustizz egy kicsit. Én a madarakkal ébredek. Nem tanulmányozom a névjegyem, hogy vajon való e nekem még a rohanás. Pörgök.


Aztán frontális kéregről és a túl-agyalásról olvasva ki is alakult erről a saját véleményem. Lehet, hogy a túlélésért pörgök csupán! Hallgatok a belső hangomra és teszem, ami nekem kell. Úgy tűnik, valami okból nekem kevés az inger. Unalmas néha a környezet és a külvilág. Tehát kezelem magam, túlpörgéssel az agyalás ellen.


Lehet-e jobb gyógyszer, mint a gyógyító gondolat?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram