Nyakunkon az ősz! Mit tegyünk hát a fejünkre? Fúj a szél, hideg van, esik az eső. Védeni kell a testünket az időjárás viszontagságaitól. A szélre különösen érzékeny lettem.
Sosem álltak jól a különböző fejre valók. Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna kedvenc sapkám, kendőm, kalapom. Az utóbbi időben azonban nagyon megtetszettek, különösen a kalapok. Nem azért, mert most már muszáj viselnem, hanem csak úgy, a csinosságuk és a stílusuk miatt.

A kendők. Próbálkozom, de igazán még nem tudtam úgy a fejemre kötni, hogy úgy érezzem, jól áll ez a stílus. Maguk a kendők tetszenek. A színük és az anyaguk, nagyságuk sokfélesége vonzó. Nagyon sok kendőm is van. Tele egy hatalmas fiók. Ezeket nyakba kötve viselem, és csak vészhelyzetben teszem a fejemre.

A sapkák. Pontosabban, kötött sapkák. Ezeket már viselem és kedvelem is. Szeretem a sokszínűségüket, puhaságukat. Praktikus darabok, amiket könnyű beszerezni is. A kabát színéhez, fazonjához és az egyéniségemhez is illeszthetem. Nagyon jól hasznosítható és könnyű beszerezni a hozzá illő kesztyűt is.
Baseball sapka. Ehhez képet sem kell keresnem. Annyira előnytelen a fejemen, hogy még sportoláskor sem veszek fel. Akkor inkább valami nyári kalapot veszek fel az evezéshez. Meghagyom azoknak, akik szeretik. A barátnőmnek kifejezetten előnyös a fej és arcformájához.

A kalapok. Ennek aztán csak a képzeletem és a pénztárcám szabhat határt. Imádom. Talán angol ladynek kellett volna születnem! Nem kedvelem a feltünősködést, ez a gátja a kalapviselési szokásaimnak. Muszáj a visszafogott fazon, mert azt is utálnám, ha megbámulnának. Jöhetnek a férfias stílusú, a nőies fazonú, kis karimás és nagy karimás, sima vagy díszített, fekete, kék, zöld, barna, piros és bármilyen kalapok. A szekrényben persze sok helyet foglalnak. Nem is mindig praktikus egy könnyen gyűrődő darab. Amikor vásárláskor például le kell vetnem, elég kényelmetlen. Van olyan kalapom is, ami nem gyűrődik. Szépen összehajtogatva akár kézitáskába is rakható.
Te mit teszel a fejedre? Melyek a kedvenc darabjaid? Mennyire fontos a számodra, mit viselsz a fejeden?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

  1. A kötött sapkákat szeretem. Nehezen találok olyant, ami jól is áll és kényelmes.
    Valamelyik nagyon lenyomja a frizurát, vagy szorítja a fejet , esetleg lecsúszik a fülemről.
    Legalább 15 sapkám van, de mindig a megszokotthoz nyúlok amikor hidegben elindulok.

    1. A kicsit lazább fazonú sapka nem teszi annyira tönkre a frizurát. Nekem beváltak azok, amelyeken oldalt valami díszítés van. Előnyösen felrakható a fejre.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram