A reggel egy érdekes és mély érzéssel ajándékozott meg. Vannak napok, amelyekben sok a történés, a laza, könnyű újdonság, a rácsodálkozás. A tegnapi, egy ilyen volt. Az éjszaka folyamán leülepedtek a rácsodálkozások, tapasztalatok, hogy aztán a napkeltével teljesen új minőségben ébredjenek fel.

Volt egy könyvélmény, mely egy kicsit megpiszkálta a fantáziám. Férfiak nő nélkül. Vaoh! Ezt meg is lehet fordítani! Mennyi izgalmas gondolat születhet ebből? Elhagyott férfi, kontra elhagyott nő! Szépen csordogáltak a fejemben a szavak, görögtek a mondatok. Elhagyott nő. Aztán megtorpantam. Milyen elhagyott nőnek lenni? Nem tudom. Sosem hagytak el, a halál az nem elhagyás. Elképzelhetném, de vajon mennyire lennék hiteles? Hagyatkozhatom a képzeletemre például, egy földönkívüli bemutatásában, és az nem is lenne helytelen. Elképzelhető! De vajon emberi játszmák bemutatása hiteles lehet, ha elképzelem? Delete. Nem írom meg. Hiányzik hozzá a személyes megtapasztalás.

Nagyon lelkesítőleg hat rám az írói körök szaporodása. Büszkén feszül a mellkasom, hogy ilyen összetartó és lelkes csapat része lehetek. Aztán egy ezeréves barátnőm kis riposztja rondít ebbe. „Ma már minden hülye könyvet ír? Ne mond, hogy téged ez érdekel?” Huh! Érdekel. Meg sok minden más is. Hiába hívtam pilatesre, nincs kedve. A gyaloglás unalmas. Unokái messze vannak. Különben meg, annyit dolgozott egész életében, hogy most megérdemelt pihenését tölti. Értem. Itt a vége. Nyugdíj és megállt az élet. Ezt én nem így gondolom! Én még élek, és nem megyek idejekorán ki a temetőbe! Írok! Mert van miről! Van életem, élményeim, új tapasztalataim, örömem és bánatom, ezer újdonság, ami megírható!

Sokat foglalkozom az életminőségemmel, a lelki békémmel. Ezért tettem tegnap egy újabb lépést. Sosem késő kimászni valami fájóból, még akkor is, ha az régi baj. Talán, most sikerül meggyógyulni, túllépni azon a vérző seben. Természetesen, a megoldási kísérlethez tartozik egy új személy. Aki majd segít azon az úton. Megismertem valakit, egy új arcot, új embert, új gondolatokkal, habitussal és kommunikációval. Milyen izgalmas is ez!

Még a feléig sem jutottam a friss élményeknek és tapasztalatoknak, de sürget az új nap. Tehát, ébresztő! Itt egy új csoda a sok élményével! Milyen jó is élni, érezni, tapasztalni! Lenni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram