Nem mindig helyes más történetét megírni. Néha azonban a más esete, nekünk is segíthet megérteni és tapasztalni. A kapcsolataink mindenképpen sok buktatót hoznak. Amikor benne vagyunk, nem látjuk a reális valóságot. Mi magunk is félreértelmezünk jeleket, történéseket. Mások történetében nagyon világos és egyértelmű a séma meglátása, de a sajátunkban semmit sem érzékelünk.
Ismerkedik valaki, újra és újra. Tele már keserűséggel, hogy milyen kilátástalan a helyzete. Fogalma sincs, miért nem sikerül az, amit már nagyon szeretne. Az exeim, emlegeti folyton és kutat tovább. Kezdi lelkesen az ismerkedést, de egy idő múlva lankad az érdeklődése és már bántja azt az ezredik szerencsétlent is. A múltat keresi a jelenben. Ugyan azt akarja feléleszteni egy újban. De az új, az egy új ember. Nem ugyan az.
Blogger létem miatt elég időt töltök a neten és újabban már olyat is meglátok, amit régebben nem. Vannak, akik fotóval is akarják mutatni, párkapcsolatban élnek. Vajon, miért nem látják hát mégis a sémájukat? Amikor szakaszosan ugyan olyan mozdulattal és gesztussal teszik fel magukat a közösségi médiában, éppen csak a személy másik. Kívülről néha szinte vicces az egész! Akár „fotoshopolhatná” is az új kedvest.
Egy kapcsolat vége nem törvényszerűen kell dráma és cirkusz legyen. Lehet szépen és barátsággal végét vetni egy együttélésnek. De vajon, jót tesz az a szereplőknek, ha életük jelentős része az exekkel „élődik”? Milyen esélye van ilyenkor egy új és élhető kapcsolatnak? Ilyen esetben legalább az egyik fél vakvágányra kerül. Végletesen.
Nem gondolok rosszat senkiről, de ilyen esetben mindig annak a sérülése érint meg, aki hozzánk közelebb áll. Miért kell több vasat tartani a tűzbe? Ha elhagysz valakit, miért nem tudsz végleg elmenni? Kell egy biztos menekülési útvonal? Az a nyomorult meg aszalódjon évekig? Persze, igazatok van! Mindenki önmagáért felelős, a másiknak magának kell ezt meglátni és cselekedni. Van azonban, aki egyik beetetéstől a másikig él és a legjobb barátai sem tudják segíteni az egészséges elszakadásban.
Nagyszerű meglátásom sem véletlen. Ez az apróság, amit más életében megláttam, megmutatta, hogy miért tudok egészségesebben és jobban kötődni. Nincsenek exek és tiszta fehér lappal léptem tovább. Nincs hasonlítgatás és méricskélés. Csak teljesen új és érintetlen alapok. Tiszta fehér lap!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram