Értékvesztett világban

Különös világban élünk. Márait kellene emlegetnem, de ma inkább a magam gondolatainál maradok. Néha utolér a média, a köz, ami ma a menő. A silány és mesterségesen felfújt, a megcsinált és nyilvánvalóan fentről pártolt. Egy olyan országban, ahol világhírű tehetségek születtek, ahol szűkebb nézőközönségnek, hallgatóságnak, ma is csodák születnek, nagyon durva ez. Néha nagyon mélyen megérint a torz valóság.

Noszogatom tehetséges barátom, hogy merjen bátrabban megmutatkozni. Rendre elutasít. Van is benne valami, mert bennem van még nagymamám tanácsa az életről. Holmi disznókról, meg egy másik, rondább szavakkal az ürülékről. Nem hagy nyugton ebben az egészben az a gondolat, hogy a tehetséget azért kapja valaki, hogy mások örömére legyen. Miért a silányt éljék meg a tömegek, ha van igazi tehetség is? Talán utópia tőlem: azért kaptál valami különös tehetséget, hogy megmutatkozz az embereknek! Mutass szépet és jót, hogy örömükre és okulásura legyél! Nem dughatod el magadnak.
Lehet, kevesebb a hírértéke egy fergeteges előadónak, ha tehetséges és nem a magánéletével kell felfújni a hírportálokat! Szerencsés vagyok, mert felnövekvésem során részem volt minőségi kultúrában. Amit nem kaptam meg otthon, azt hozzátették azok az intézmények, ahol iskolás éveimet töltöttem. Bizony, hatalmas hatása lett ennek később! Ragadt rám akkor is, amikor éppen nem fogta meg a fülem.
Most nagyon kevesen jutnak minőséghez, jóhoz, különlegeshez. Ráadásul, sok valódi tehetség megfutamodik, vagy nem is hajlandó felvenni a harcot. Nagyon sajnálom ezt! Nem csak miattuk, hanem főleg a köz miatt! Igen is nem mindegy mivel tápláljuk a szellemet, az ízlést! Minőségi táplálékon minőségi elmék nevelődnek, az ellenkezőjén pedig elbutul a nép.

Nem jött meg a kedvem továbbra sem a televízió nézéséhez és a média böngészéséhez. Nem érdekel, ki, mikor és kivel, hányszor vált és házasodott, kinek milyen a lesi-fotója! Továbbra is a minőséget nézem, látogatom, hallgatom, jelenlétemmel támogatom. Van! A mi városunkban van bőven, csak legyen elég időm, hogy ne maradjak le azokról, amiket kedvelek! Jó, hogy ilyen helyen élhetek, ahol elérhető az értékes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram