Mindig változnunk kell a körülöttünk lévő világgal együtt. Más szemmel kell nézni az új napokat, hogy ne a régiben ragadjunk! A rejtélyes mosolyáról ismert híres nőalak, Mona Lisa, a Gondtalan nő indította el az előző gondolatot bennem. Az a titokzatos mosoly, ami benne van minden nőben. Bennünk kell, hogy legyen, ezt kívánja a világ, e mögé bújtatjuk el az igazi valóságunkat. Kell lennie bennünk egy titoknak, amitől valódiak leszünk.

A misztikum, ami körbeleng minden nőt, akár gyereklány, akár idős anyóka. Különben hogyan tudnánk érteni és elfogadni az élet dolgait? Minden nap új szemmel nézek az életre. A tegnapból megmaradnak a tanulságok, a többit felejtem. Annyira törékeny az ember, muszáj újra és újra megérteni, elfogadni, támogatni őt! Ez pedig nem könnyű feladat.
Megnéztem ma a filmet, pedig többször láttam már. Mindig hoz újabb gondolatokat, hisz az aktuális lelkiállapotom határozza meg, mit jelent éppen. Ma az emberi törékenységet juttatta eszembe. Mindegy, gyermek, nő, férfi, idős, vagy fiatal. Törékeny. Támogatni kell. Nem haragudni semmiért, nem dühvel, vagy ellenállással fogadni, hanem megértő szeretettel! Éreznünk kell a sorok között megbújó boldogtalanságokat, hogy letörölhessük a könnyeket.
A filmdráma mintha kudarcot sugallna, pedig nem az. Ott marad egy nő tanulsága, személyes példamutatása, leckéje, amit maga után hagy. Most először néztem úgy, hogy valaminek a vége az egy új kezdete. Nem megfutamodás elhagyni egy helyet, hanem új felfedezések keresése.
A nap során találkoztam emberekkel, akik mind mutattak nekem valamit. Idős nő rokonom sebesen haladt előttem, miután néhány kedves szóval lelkesített. Szinte futott, én pedig rájöttem, nem gond egy fájó térd. Az semmiség. Egymásra mosolyogtunk és mentünk a dolgunkra.
Barátom, aki mindig elveszik a munkájában, keserű és szomorkás. Elfáradt. Ezért aztán szurkál, mint a sündisznó. Kell, hogy legyen bennem kedves szó, megértés felé, hogy ne harag maradjon utánunk. Van.

Minden életszakaszban más az a bizonyos mosolyunk! De nagyon fontos megőrizni és megtartani. A legfontosabb, amit adhatunk a körülöttünk élőknek, a bennünk élő női szeretet és megértés, a melegség, ami csak egy asszonyi lélekben születhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram