A fotós szeme különleges. Meglátja a lényeget, az élet értelmét, megörökíti a pillanatot. Művész, aki technikai eszközökkel mutatja meg nekünk a véleményét a világról, tényeket közöl, ahogyan ő látja. Sokat nem tudok erről a szakmáról, de ismerek néhány kiemelkedő személyiséget közöttük. Ezért aztán a fülem azonnal lecsapott a tényre, hogy az Olimposz első megmászója is egy fotográfus. Megkapott ez a tény nagyon. Szóval, nem csak a szemük jó, de bátrak és kíváncsiak is.

Fred Boissonnas genfi svájci fotós 1913-ban Daniel Baud-Bovy társaságában megtette az első feljegyzéseket az istenek hegyéről, ennek a legmagasabb csúcsáról a Mytikasról. Hegyi vezetőjük Christos Kakkalos vadkecskevadász volt. Ő Litochoro faluból származott, ahonnan mi is indultunk a túraösvényen az Enipeas folyó szurdokában.

Néhány fotó az 1913-as albumból:

Mi innen indultunk:

Most, finom olimposzi gyógyteát kortyolgatva, kellemes a visszaemlékezés a túrára. A sok izgalmas információ most rendeződik, kerül a helyére. Nagyon megkapott sok apróság ezen a kiránduláson. A legérdekesebbek egyike, hogy kisgyermekkel utazva más programokat választunk. Azt gondoljuk, hogy kevesebb lesz most az út, mert mindig a könnyebb lehetőség a praktikus. Tévedés, mert ez az utazás ezerszer több élményt adott! Mélyebben láttunk és a lassabb tempó miatt, jobban éreztük is a különleges helyek atmoszféráját.

A kevesebb néha több! Mint ez a tapasztalat is erősíti ezt a vélekedést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram