A csend, ami már nem kényszerű, mert megbarátkoztunk. Szakadt részeim gyógyulása miatt többet vagyok nyugalomban. Muszáj lett időt szakítanom a pihenésre, hogy meggyógyuljon, ami elszakadt, és lám, ha hallgatok az orvosra, akkor jobb is. Lassú a folyamat, de már érezhető a pozitív változás. Egy darabig bosszantott ez az állapot, a sok fekvés, és a napi rendszeres kímélete a lábamnak. Unatkoztam. Aztán, egy ideje már, barátom lett ez a csendes meditatív állapot!

Nem teszek semmit, nem megyek sehová, mintha az egész világegyetem itt lenne velem. Áthat a csend, a külvilág zaja kívül reked. Van, aki sajnál, hogy kikerültem a zsibongásból, kellemetlennek gondolja ezt az állapotom, pedig egyáltalán nem az. Élvezem azt a teljes elmerülést a saját világomba, aminek jó a rezgése, felhoz tanulságokat, megmutat olyan egyszerű bölcsességeket, amiket a zaj elfed. Azt hiszem, ezek a megvilágosulások jól jönnek most, segítenek majd akkor is, amikor visszatérek a világ hangosabb szakaszába.
Különböző életszakaszaimnak megvoltak ezek a csendbarát szakaszai. Először elszigetel és kirekeszt, de utána ráállok a jó rezgésre és befogad. A csend íze nem változott! Olyan, mint mindig is volt, csak a nagy ricsajban elfelejtettem. Meggyógyít és feltölt erővel. Álmodtam régi magammal, amikor hasonló időket éltem. A csend segített a gyógyulásban és túlélésben.
Ez az erősen meditatív állapot plusz energiákat és rácsodálkozásokat ad. Olyanokat, melyek máskor semmi jelentőséget nem kapnak. A friss, most vasalt ágyneműben alvás gyönyörűségét például! Általában nem is vasalom! Szépeket lehet aludni ilyenkor! Ami máskor bosszúság, „Miért nem hívtál már? Legalább egy üzenetet kellett volna küldened!” Most öröm és szemrehányások nélküli: „Örülök, hogy hallom a hangodat!” A másokkal szembeni megértést és türelmet is megtanítja a csendben lét.

A nagy pörgésben, a sok eseményben, sikerekben, elveszítettem önmagam. Elfelejtettem örülni sok kicsi dolognak, ami fontos nekem. Most szépen visszataláltam önmagamhoz! Önmagamhoz, és azokhoz is, akik igazán szeretnek. Ebben a nagy csendben képes lettem meghallani a velem együtt dobbanó szíveket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram