Néha találkozunk felemelő és különleges dolgokkal, történetekkel. Nagyon szeretem a kivételes nőkről szólóakat. Na, nem a férfi és nő összehasonlítása miatt, csupán azért, mert én is nő vagyok. Életem meghatározói voltak kiemelkedő, karizmatikus asszonyok. Családtagjaim, vagy valami okból hozzám közel állók. Közöttük olyanok is voltak, akik nem csupán erősek voltak a saját életükben, hanem, történelmi helyzetekben kellett ember feletti kitartást mutatniuk. Büszke vagyok rájuk!

Az élet optimális helyzetben is mér rendkívüli csapást emberek és családok ellen. Aztán vannak olyan idők, amikor a csapás különösen mély. Nem élhetünk a múltban, de nem szabad megfeledkezni sosem azokról, akik kivételes egyéniségükkel és erejükkel tettek azért, hogy mi most legyünk, és jól legyünk. Nagyon fontos számon tartani a nehéz időket. A magam példájából is tudom, hogy az egyik legnagyobb fájdalom, amikor eltagadni akarják a szenvedésünk és megpróbáltatásaink. Ilyen helyzetekben támadást élek meg az identitásom, a személyem, a létem ellen. Sosem vágytam semmi kárpótlásra, vagy bocsánatra a nehéz időimért! De azok eltagadása mindig nagy fájdalmat okozott és maradandó sebet ejtett.

Időnként erős felindulást érzek nagymamáim, nénéim, nenáim emléke miatt. Kivételes asszonyok voltak! Nem fogom most egyenként felsorolni érdemeiket! Felejthetetlen Katica nena, aki élete utolsó éveiben sem jött ki a szobájából hibátlan öltözék és frizura nélkül, amikor kellett, akkor pedig kellő határozottsággal állt a férje mellett, hazatolta egy kőműves talicskában, amikor megverték csupán a születési előjogai miatt. A mamám, akitől a nevemet kaptam, sosem gyengült, mindent kibírt, bármikor tudott valamivel támogatni, amikor neki is csak picike volt. Az élet gyűrődéseit derűvel fogadta, megtett mindent, hogy az adott helyzetből kihozza a legtöbbet. Én is követem őt ebben!

Ha távolabbra nézek, bizony megrendítő a kép! A múlt nagyon sok igazságtalansággal tarkított. A hatalom mindig visszaél, megkárosít, elvesz, valami általa kreált törvényre hivatkozva. Azok a sérelmek pedig mérgeznek nagyon sokáig! Megmérgezik a megrövidítettek életét és jövőjét, de a nyerészkedők sem mentesülnek a rossz következményektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram