Különös vonzalom fűz az átlagos, hagyományos művészi alkotásoktól eltérőkhöz. Keresem, kutatom, és amikor rátalálok, nagyon élvezem. A Kövér Béla Bábszínház nekem egy ilyen hely. Amikor még tanítványokkal jöttünk rendszeresen, és megismertem, nem minden előadás tetszett nagyon. Volt, amikor csak a gyerekek örömét élveztem. De voltak előadások, melyek a különösségükkel, érdekes megoldásaikkal, engem, felnőttet is megfogtak. Azokban az években volt egy munkatársam, akivel kölcsönösen lelkesítettük egymást ilyenkor.

Később megismertem a Kiss Ágit, és akkor kinyílt ez az olló még nagyobbra. Megmutatta, hogy ez a műfaj felnőtt szórakozást is jelenthet. Az Ibsen darabból készült feldolgozását háromszor néztem meg, és mindig ugyan olyan élmény volt. Ezért nem volt kérdés, hogy egy kimerítő nap után, futva odaérjek, mégis elmentem az új felnőtt előadásra.

A 3 emeletes mesekönyv. A derűs egy óra alatt kipihentem az edzés fáradtságát, felvillanyozott, megnevettetett és újabb emberként jöttem haza. Az első mondatok: „Szeretnék izgalmas lenni. Szeretnék szép lenni. Szeretnék, izé….szórakoztató lenni!” Nem ez mindenki álma? Jó, nem csak ez! De, mégis.

A technikai megoldásokkal teremtett különös légkörben összekacsintottunk önmagunkkal, a mindennapjainkkal, a bennünket körül ölelő valósággal. Minden durvaság és erőfitogtatás nélkül. Derűsen és játékosan, de őszintén és valóságosan. Nekem mindig hatásosabb a finom derűvel, játékosan megfogalmazott társadalomkritika, mint a durva szókimondás. Amíg ez cinkos összekacsintással köt össze a többi emberrel, a keményebb, mindig elválaszt.

Tóth Mátyás. Gazdagabb lettem, hogy megismertem. Eddig színész és bábművész ismerősöm Kiss Ágnes volt. Lenyűgözött. Most ez a fiatal férfi fogott meg a bravúrjával. Nagyon fiatal és mégis egy érett személyiség. Abban a városban született, ahol én is tanultam. Van közös nyelvünk! Szívtunk egy levegőt. Biztosan ezért éreztem annyira közelinek, barátinak és hitelesnek ebben a darabban. A szívemből jöttek a szavai, a gesztusok és a hangsúlyok.

A következő felnőtt előadáson biztosan újra ott leszek a Kövér Bélában! Izgatottan várom a következő meglepetést! Eljössz velem? Csak hogy legyen kivel megosztanom az élményt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram