Érdekes az önszabotázs! Életem nagyobb részében erősen figyeltem kifelé, ott láttam az akadályokat, azokat a tényezőket, melyek visszahúznak. Ma már azok nincsenek, senkire sem mutogathatok ujjal. Még jobban befelé kellett néznem és elgondolkoztam az önszabotázsról.
Minden, ami körülvesz az életemben, legnagyobb részt annak köszönhető, ahogyan önmagamról gondolkozom. Tudom, nem vagyok egyedül, attól még van, és ha erősen figyelem magam, tetten érhető.

Egy barátom gondjai hívták fel a figyelmem a saját rossz beidegződéseimre. Azokon az életterületeken, ahol kellő önbizalommal, helyes önértékeléssel bírok, sikeresen haladok, eredményeim vannak. Máshol pedig, hiába hibáztatok bárkit, maradok a rossz algoritmusoknál. Nem tudom, hogyan lehet ezen változtatni? Kell egyáltalán változtatni? Vagy inkább az elfogadás, a belenyugvás a helyes út?
Az önszabotázs egy nagyon különleges részem! Isten mentsen, hogy ezt most egy szakemberrel beszéljem meg! Kiakadna a logikámtól ebben a kérdésben. Ugyanis, ez a kis piszok szabotázs, nem hogy inkább megvéd, és nem akadályoz? Bolond gondolat? Megvéd olyan kapcsolatoktól, amelyekre alkalmatlan vagyok, melyekben csak sebeket szereznék. Duplacsavar? Nem tudom, de az évek előre haladtával erősödik bennem ez a gondolat. Nincs okom ugyan is panaszra, élénk és eseményes, sok széppel teli életem van. Baj lehet, ha egy területen szabotálom magam?
Léptem előre egy kis siker felé. Tudom észszerűen és logikával, megfontoltan kezelni a dolgot. Nem szálltam el, magam javára billentettem a mérleget. Lelkesít a munka! Gondosan végzem a feladataim, odafigyelek, szánok rá időt, igyekszek alapos lenni. Alakul, és talán hamarabb el is készül, mint számítottam.


Közben azonban, más életterületen, bekövetkezett a nagy összeomlás. Állok értetlenül, semmit sem értek! Miért? Mikor? Mit tettem rosszul? Hol van az a pont, amikor romba döntök egy különösen szépet? Ha ott ügyes vagyok, akkor itt miért béna? Nehéz, fogós kérdések. Vajon, lesz amikor megtalálom ezekre a választ? Miért ön szabotálom magam?
Az élet nagyon izgalmas játék. Ez a szépsége! Megengedi a hatalmas örömöket, és ad szívszaggató zokogásokat! Bármelyiket éljük éppen, elmúlik. Mindig jön egy új nap, újabb élményekkel, új erővel, hogy szerezhessünk magunknak más kacagásokat és könnyeket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram