Kértem, miről szeretnétek, hogy írjak. Egy régi barát kérése a cím. Magyarázat. Az elhunyt férjemet a régi barátai nevezték Sziszinek.


Kemény feladat, de legalább megvillogtathatom a képességeim! Meteorológus képzettsége miatt sokat beszélt a felhőkről nekem. Most eszembe jutottak ezek…… Cumulus, cumulus humilis….


Sziszi olyan volt, joviális és kedélyes, lógatja a lábát egy felhő tetejéről és kíváncsian nézelődik.
Látja a nagy zűrzavart, a maszkos embereket, a drága benzint. Nem tudom, mit gondol ezekről? Nem szeretné most a világot. Nyugodtan szeretett élni.


Látja a barátait. Látja a változásokat és az állandóságokat. Örül annak, aki olyan, mint régen volt. Nem örül annak, aki más, mint régen volt. Üdvözli a töretlen életutat és utálja az ellenkezőjét. A köpönyegforgatást, a kapzsiságot és a smucigokat. Nem tudom igazából, ki az, akit most megölelne és ki az, akit jól hátba verne? Kimondta, amit gondolt. Tehát, vajon most mit mondana? Nem tudom. Ismerve őt, mondana szépet és csúnyát is.


Látja a gyerekeit. Örül. Imádja a szép lányait! Imádja, hogy szépek és jók. Imádja, hogy milyen szépen nevelik az unokáit. Dagad a mellkasa biztosan, mert van oka rá. Büszke! Látja a fiát. Aki nem tervez kisrepülőt vásárolni, pilótaképzésre sem jelentkezett. Anyukája nem fizeti ki neki. De dolgozik szorgalmasan! Példás társa a feleségének. Szépen neveli a kisfiát, akit az édesapjáról nevezett el. Boldogan lóbálja a lábát, ha a kicsi Sziszire néz!


Lát engem. Remélem elégedett miattam! Nincs az a vihar, ami kibillentene az egyensúlyomból. Örül, hogy egészségesen élek. Dicséri, hogy tornázom, hisz testnevelő tanár is volt. Megnyugvással nézte biztosan, amikor szerettek, mert szerette azt, aki szeretett. De az is megnyugtatja biztosan, hogy képes vagyok vigyázni magamra.


Ha rászánom magam a tandemugrásra, boldog lesz, mert kis időre közel leszünk egymáshoz a felhők között zuhanva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram