Kapcsolati konfliktusok. Több szinten és mindenféle kontextusban. Nem akarok most több oldalról vizsgálódni, csupán két oldalát akarom kiemelni. Az egyik az anyagiak, a másik az elfogadás.


Az emberek jelentős része hajszolja az anyagiakat. Mindent akar és minden áron. Boldogtalan, ha nem érezheti magát elég vagyonosnak. Hol is az a határ, ahol elég vagyonosnak kell érezni magunkat? Mindenkinek máshol. Én már túl vagyok néhány buktatón és láttam, megéltem, hogy ami másnak gazdagság, az lehet valakinek kevés. Annyira kevés, hogy élete végén is szegénynek érezve magát búcsúzik a világtól.


Mennyi konfliktus okozója is a pénz! Annyira bele tudnak néhányan feledkezni ebbe a problémába, hogy közben elfelejtenek élni. Szomorkodnak, elégedetlenkednek, az a fránya élet meg csak telik. Persze, nem bagatellizálom el ezt, kell igen is, elég anyagi háttér az élethez. A normális és egészséges élet feltételei biztosíthatók. Ha azonban a határ a csillagos ég, akkor az egy boldogtalan élet lesz. Még nem felejtettem el, amikor elhunyt hozzátartozóm imádott tárgyai értelmetlenné váltak. Gazdátlanná.


A világ nem alkalmazkodik hozzánk, nekünk kell alkalmazkodni. Számomra ez az elfogadás. Nem akarok senkit kifordítani önmagából. Hiába is igyekeznék a magam képére formálni, nem lenne értelme. Talán így tudom a legjobban körülírni: amikor megszerettél valakit, akkor azért fordultál felé, mert olyan, amilyen. Akkor egy idő múlva miért is akarod, hogy más legyen? Ha más lenne, akkor meg sem szeretted volna.


Ebben van egy csavar is! Ha mindig szidalmazzátok egymást, egy idő után azzá is váltok. Amikor gyakran azt mondja egy barátom, „te jó vagy”, akkor formál engem. Csak ettől egyre jobb leszek. Tehát, ha veszekedés helyett dicsérgetnétek egymást, akkor szép lassan a jobbik feletek erősödne meg!
"Az elmémben folyton harcolok a hangokkal, amelyek azt mondják, hogy nem vagyok elég
Minden egyes hazugság, amely azt mondja nekem, hogy soha nem fogok megfelelni

Több vagyok, mint minden magas és minden alacsony összeg?
Emlékeztess még egyszer arra, hogy ki vagyok, mert tudnom kell

Azt mondod, hogy szeretve vagyok, amikor nem érzem
Azt mondod, erős vagyok, amikor azt hiszem, hogy gyenge vagyok
Azt mondod, hogy sokra vagyok tartva, amikor elégtelennek bizonyulok
Amikor nem tartozom senkihez, Te azt mondod, hogy a Tiéd vagyok
És én elhiszem, ó elhiszem
Amit mondasz rólam
Elhiszem

Az egyetlen dolog, ami most számít, minden, amit Te rólam gondolsz
Benned találom meg az értékem, benned találom meg az identitásom, ó-óó

Azt mondod, hogy szeretve vagyok, amikor nem érzem
Azt mondod, erős vagyok, amikor azt hiszem, hogy gyenge vagyok
Azt mondod, hogy sokra vagyok tartva, amikor elégtelennek bizonyulok

Amikor nem tartozom senkihez, ó Te azt mondod, hogy a Tiéd vagyok
És én elhiszem, ó elhiszem
Amit mondasz rólam
Ó, Elhiszem"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram