Orvos. Már a gondolattól is égnek áll a hajam. Na, nem a doki miatt! Nem! Hanem a számító és alattomos rendszer miatt. Ami szelektál, ami eldönti, hogy te már halálra ítéltettél, vagy egy kicsit még maradhatsz talpon. Ami, ha a születésed dátumára néz, azonnal nem ad időpontot, hanem helyette újabb telefonszámot. Aztán háromórányi küszködés után megvilágosulsz, hogy akkor itt a vége, már mindenkivel beszéltél telefonon, egymáshoz küldözgetnek csupán.

            Nem a nagy nemzedék tagjai vagyunk, hanem közvetlenül utána jöttünk világra. Vagyunk, akik már békére születtünk, de megkaptuk az elődeink sebeit, beleszülettünk abba a világba, ahol előttünk az életben maradásért harcoltak, utánunk meg a könnyű élet lett a cél. Mindkettő a vérünkben van. Olyan nemzedék vagyunk, akik nem rogynak össze azonnal. Állunk a lábunkon, akkor is, ha már valami csúfos protokoll szerint a temetőben lenne a helyünk. Ellenállunk időnek, szélnek, viharnak, mocskos számításoknak!

            Szenior hajózunk, szenior táncolunk, szenior tornázunk, pilates, kerékpározás, kirándulás, színház, túrázás, és életkedvünk van. Erőnk, erős lelkünk, kitartásunk, vágyaink és megvalósítandó álmaink vannak. Számít ránk a családunk, a barátunk és a barátnőnk, vagyunk nekik és értük. Vagyunk és ellenállunk! Ellent állunk!

            Mi, ellenállók, megtaláljuk a kiskapukat és ellent állunk. Vannak táltosok, javasasszonyok, boszorkák, jósnők, vajákosok, füves emberek, látók, kuruzslók és varázslók. Hát. majd azok segítenek! Elevenen nem lehet a föld alá bújni! Vannak sokan, akik tudnak valamit, ami már nagyon régi és feledés homálya fedi. Felélednek és viszik tovább, mert ők is azok, akiket a mai világ már leírt és nem akar.

            A reggelt Azahriah zenéjével kezdtem, dobja fel kicsit a rezgésemet. Tedd rám a kezed! Érzed, milyen magas a rezgésem? Farmert húztam és dögös pólót hozzá. A legkékebb görög gyűrűmet választottam. Sportcipőt, hogy bírjak futni, ha kell. Arcomra egy bájos gyermeki tekintetet tettem fel, hogy ne hagyjon el a lélekjelenlétem, ha az kell.

Jó reggelt világ! Jövök és vagyok, nem ijedtem meg az akadálytól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram