Az utolsó ünnepi készülődés ideje. A család egy közös ebéden van együtt. Ekkor azonban szép hosszú asztalt kell megteríteni. Amikor majd leülünk, mindennek a helyén kell lenni. Nekem is. Vagyis előre elkészítem, amit lehet és megtervezem magamat is.


Az idén mókás, vidám anyukás lesz a megjelenésem. Egy piros ruhát fogok felvenni. Ehhez csak pici smink kell, eleve ad egy kis színt az arcomnak. Szerencsés vagyok a frizurámmal, nem igényel nagy törődést. Arra büszke vagyok, hogy az asztal körül ülő nők szintén ünnepiek és csinosak lesznek. Mielőtt leülnénk, mindig van idő arra, hogy mindenki rendbe szedje magát.


A terítésben szinte mindenki részt vesz. Később az étkezés során sem csak egy valaki ugrál az asztal körül. Kedélyes és beszélgetős a közös ünneplés.


A leves a Tündérkert oldaláról készült lencse krémleves.

a receptet a Trading oldaláról vettem le


A főétel töltött szűzpecsenye. Ennek a tölteléke előre elkészíthető. Aszalt szilvával és baconnel készül. Két féle köretet adunk hozzá.


Mindenki kedvence a mákos guba, amit előre elkészítünk és a sütőben meggyel megbolondítva átforrósítjuk.


A kávéhoz előkerülnek a család nőtagjai által készített édességek. Torta a legidősebbtől, a középső apró sütiket hoz, a menyem sósakat készít, én pedig prezentálom a bejglit.


Kellemes karácsonyt mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram