Minden ünnepség, pályázati eredményhirdetés, könyvbemutató, alkotói rendezvény a szivárvány minden színében mutatkozik meg. Hihetetlen, mi alkotók, milyen különbözők, sokszínűek és egyediek vagyunk! Nagyon szeretem ezt látni! Mind másképp szólunk. Tollforgatásunk, ecsetkezelésünk, szobrászkalapácsunk, alkotói eszközünk kezelése más. Így aztán, akikhez szólunk, és akiket megtalálunk, azok is hasonlóan különbözőek. Ugye, milyen nagyszerű ez?

Olyan világban élünk, ahol elvárás, hogy egy követ fújjunk. Legfeljebb kettő lehet az a bizonyos kő. Erre, mi mégis megmutatjuk a magunk végtelen tarkaságát! Mi több, magamutogatjuk!
A szombati rendezvényen egy újdonsággal találkoztam, a nem díjazott alkotók kaptak lehetőséget, hogy a köz előtt felolvassák a műveiket. Tudva levő, az alkotó exhibicionista. Sokan éltek a lehetőséggel, és nagyon megható volt látni és hallani az alkotótársak előadásait. Nem féltek elmondani a gondolataikat az életről, a valóságukról, álmaikról, vágyaikról, csalódásaikról. Kiálltak, a szemünkbe néztek, és mélységes érzelemmel elmondták a lelkük titkait. Megosztották a csodáikat a jelenlévőkkel!
Hiányolom a mai világból a szólás és a megmutatás szabadságát! Minden művi és kitalált. A szép dolgok csak kis közösségekben maradnak, nem mutat a nagyvilág érdeklődést, ez irányban. Pedig csak én magam már három alkotói közösségnek vagyok tagja, ahol nagyon sok értékes gondolattal találkozom.
Jó ideje már, hogy szinte túlzott az érdeklődésem és vonzódásom az értékes kultúra, alkotói tevékenységek iránt. A naptáramban minden hónapban van legalább egy színvonalas rendezvény, ahol megjelenek, elmegyek, épülök és táplálkozom. Táplálom a lelkem, ahogyan szoktam a testem is. Jól teszem, hisz ez a fajta táplálék nem a kilóim számát gyarapítja.
Sokan vannak még, akik alkotói munkájukat nem tudják eléggé megmutatni. Senki nem karolja fel, támogatja, vagy segíti, hogy eljussanak lélekszépítő műveikkel a közhöz. Persze, van, aki tud jó marketinggel lenni, de sokan, nem. Kellene a média, a hírközlők részéről nagyobb érdeklődés és szándék, hogy ne moslékkal etessék a népet, ha van minőségi táplálék is a piacon!

Kedves olvasóim, legyetek nyitottak, nyissátok ki szíveteket, hogy összetalálkozhassatok minőségi, értékes és színes alkotásokkal! Jelenlétetekkel, érdeklődésetekkel ösztönözzétek, a lelki táplálék minél szélesebb rétegekhez jusson el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram