Az egyediség azon tulajdonságok összessége, amelyek sajátságosan jellemeznek, minden többi egyedtől megkülönböztetnek. Individualitás, egyéniség, önállóság. Az egyéniség gazdag és színes lelkivilágú ember.


Egyedi vagy? Mennyire mersz egyedi lenni? Vállalod az egyéniséged? Mersz különbözni? Nehéz, súlyos kérdések. Nem könnyű a válasz még önmagunknak sem. Kifelé pedig igazán fogós megfogalmazni. Bátorság és elszántság kell felvállalni. Sosem teljes a kép, amit kifelé mutatunk önmagunkról.


Egy kis közös feladat miatt beszéltem erről valakivel. Érdekes volt számomra, amikor a saját egyediségem ráerőltettem a másikra. Na, nem ennyire durván, ahogy leírva látszik. De én magam éreztem, hogy az egyediségem, egyéniségem problémamegoldása más számára nem biztos, hogy kedvező. Tényleg, muszáj egyedinek lennem? Kényszer? Kényszeresen törekszem erre?


Kedves barát, tehát ha elsőre kissé meg is ütközött, később sok mosival és piros szívecskével jelezte, hogy rendben. Látja, érzi, hogy mennyire nem szokványos akarok lenni, de megért és mellettem áll. Különös pillanat volt ezt megértenem.


A személyiségfejlődésem csúcsa, hogy merek egyedi lenni. Merem vállalni önmagam. Van bennem elég bátorság a magam életében élni, ott főszereplő lenni. De mélyebben néztem ebbe a kútba és megláttam valami fontosat. Az egyediségem, egyéniségem, individualizmusom nem lehet másra terhelő. A határ addig húzódik, amíg a következmények és hatások csak és kizárólag engem érintenek.


Az a bizonyos mondás a csalánról és egy testrészről, ide illő, de nem nyomtatásban. Szeretem azt a mindenki mástól különbözőt, aki lettem, vagyok. Ebben azonban felelősségem is van. A környezetem, szeretteim, családom, más emberek egyediségébe nem tiporhatok bele. Ha vagy elég bátor és eljutsz azokba a magasságokba, ahol megmutathatod magad kifelé a saját valóságodban, akkor sem bánthatsz vele másokat!


Köszönöm szépen kedves barátom, hogy velem vagy az egyediségemben és szeretettel vállalod velem a különcséget!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram