Ma korán elkezdtem készülődni. Izgultam, minden legyen velem, ami kell. Az oda és visszaútra is fekete nadrágot húztam. Hátha szükség lesz még egy váltásra. Amikor öltöztem, megmosolyogtatott egy apróság, hogy a combomon nagyon feszül a ruha. Sokat edzettem a kerékpáros futamra, megizmosodott. Hát, nincs ellenemre.


Pedig kerékpározni nem tudtam menni, mert a két verseny ütközött egymással. Sajnáltam, de tény, nincs megoldás. A biciklizés az én saját szórakozásom, az evezés pedig egy egész közösséget érint. Tehát, ma kibicajoztam a vízitelepre, a Sárkányhajó versenyre.


Belül fortyogtam, morogtam. Ugyan is a senior csapat az esélytelenek lelkesedésével állt ki a versenyen. Küzdeni az unokáinkkal egy kemény fizikai megmérettetésben? Esélytelen. Talán, ha kerékpározni megyek, ott több a lehetőségem a sikerélményre? Igen, biztosan.


De nincs idő agyalgatni, futam futamot követ. Keményen oda kell tenni magunkat. Aztán elkezd dolgozni az adrenalin és fokozzuk a tempót. Ültél már ilyen hajóban? Az evezősök szigorúan előre néznek evezés közben, és akit látnak ilyenkor, a dobos, aki magasan ül. A dobos arcán pedig megjelent egy csillogó izgalom, öröm és meglepődés. Nagyot mentünk! A kikötésnél a parton kiabáltak, fütyültek és tapsoltak nekünk!


A verseny végére mindenki leeresztett, kifáradtunk. De a fotózkodás és az eredményhirdetés mindent vitt! Sportolunk, mertünk és kiálltunk. Sokan gratuláltak, kezet fogtak és néhányan beálltak a fotónkra, hogy eldicsekedhessenek velünk. Felemelő élmény volt!


Szóval, jól választottam. Majd máskor kerekezek is. Mert határaim nincsenek. Hittem, hogy vannak, de ezek nem igaziak. Csak hisszük őket. Ha belül el tudom képzelni, akkor képes vagyok rá! Bármire. Valaki mondogatta nekem ezt, de nem mertem hinni neki. Ő ma nem látott a versenyen, ez hiányzott nekem. Szerettem volna mondani, hogy most már hiszek neked!


Élni nem korfüggő. Hogyan élni, pedig csak rajtam múlik. Annyi szép és hasznos, felemelő és izgalmas dolog van az életemben, amit régebben elképzelni sem tudtam. Boldog vagyok ma attól is, hogy megmutathattuk sok embernek, hogy lehet így is, ne adják fel könnyen! Az élet csodaszép, csak csinálni kell! Ne álljatok meg, ne zárkózzatok be!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram