A világ olyan, amilyen. Nincs rá hatásom. Amin változtathatok az a hozzáállásom. Változtatok is már egy ideje. Sokat finomodtak a dolgok és a véleményem, a gondolataim és az érzelmeim. Persze, semmi sem történik varázsütésre! Idő és türelem kell, hogy érezzem a hatást, vegyem a visszajelzést. A környezetemtől, az univerzumtól, vagy csak önmagamtól.

Ráleltem egy kis finomhangolóra! Ha van rá módod, próbáld ki te is! Sok időt töltök egy ideje egy két évessel. Ő még nem ismeri a játszmákat, a manipulációt. Reagál a hullámaimra, a hangulatomra és az érzelmeimre. Ha szomorkás vagyok, akkor ő is az lesz. Ha vidám vagyok, akkor ő is az lesz. Hasonlókra gondolok. Tegnap nagyon jelzett a kis finomhangolóm, megértettem néhány dolgot a jelzései miatt.


Számomra minden egyedi, mint mindenki más számára is. Lehet, valami apróság bárkinek, de nekem nem az. Van, ami a másikban vonzó, de az én életemben már nem jelent semmit. Ez fordítva is így van. Jártál már más cipőjében? Ne tedd! Feltöri a lábad. Hasonló tévedésekbe estem, majd megvilágosultam és finomítottam a hozzáállásomon. Meglepően jó eredményt hozott ez a kis változás.


Cuki kis hangolóm hatott rám. A hisztérikus reakciója az altatási akciómra, megváltozott. Nyugodt maradt. Az együtt töltött időben aranyos reakciók jelentek meg. Sokkal többet nevet rám és kedves gesztusok is alakultak. Megfogja az arcom és kacsintani igyekszik, közben húzgálja a fülem. Amikor fájdalmat imitálok, akkor nagyot kacag és nevetek vele én is. Ilyen közös kis vidám dolgok alakultak közöttünk. Sokat jelentenek nekem ezek, mert visszahat rám is. Jobb lesz a kedvem. Kölcsönösen emeljük egymás rezgését. Hatás, ellenhatás.


Ma átgondoltam, mi változott? Milyen történéseket éltem ez idő alatt. Néha fontosnak éreztem kicsiségeket és csináltam, habár nem igazán esett jól. Másnak nagyon jól állt, de rajtam, tehénen a gatya. Másnak nem ízlett, de nekem meg nagyon. Aztán kis örömöcskék, melyeket megvontam magamtól, káros eredménye miatt. Kár volt! Itthon, filmnézős estén csemegéztem egy picit a tejes édességből. Isteni szórakozás volt, akkor is, ha utána a gyomrom reakciója kellemetlen. Itthon nem tragédia. Fogyasztottam a tiltott gyümölcsből, utána vezekeltem egy kis helységben.

Tanulság. Néha túlértékeljük az élet dolgait. Hatalmas hatást, eredményt, következményt várunk. Amikor pedig elmarad a tűzijáték, akkor depresszióba esünk. A másik életébe képzeljük magunkat és nem látjuk a sajátunk nagyszerűségét. Nekem a magam testében, életében, napjaimban van a boldogságom. Itt is kell értékelnem. Ha erről néha megfeledkezem, akkor a világ torztükröt tart elém. Én most néhány elefántot visszavarázsoltam bolhává. A következménye egy boldogabb életérzés lett. Megmutatta a kis két éves finomhangolóm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram