Az online társkeresők egyik réme ez a kategória, de számomra ennél sokkal távolabbra mutat. Munkahely, jól fizető pozíció, kenyérkereső elfoglaltság. A modern világ egyik legfontosabb problémája az anyagi biztonság, a jó állás, a karrier. Aztán, aki botlott már, és próbált online társkeresni, az szembesült azzal, hogy milyen sokan töltik a munkaidőt cseteléssel.

Meglódult az agyam azonnal. Vajon, miért is kapja valaki a munkabért? Egy olyan világban, ahol számtalan a filléreskedő szabály, hogyan is van ez? Hátrány, ha gyereked van, és néha beteg lehet. Hátrány, ha gondod van, elintéznéd. Hátrány ezer apró emberi dolog, mégis nagyon sokan igazából cseteléssel töltik a munkaidőt. Az nem zavaró! Az nem hátrány! Vicces a téma, de valóban nem kevés azok száma, akik online vannak munkaidő alatt. Villogtatják hódító stílusukat, anekdotáznak, bizalmas beszélgetnek, kötetlen csevegnek, sziporkáznak. Nem félnek attól, hogy ez hátrány lehet azon a munkahelyen, sőt, élnek bátran a lehetőséggel.

Eltúlzok, ha az a véleményem, hogy nyomorúságos az a társadalom, ahol ez jópofi és aranyos, de ha egy anya el kell fusson a gyerekért a suliba, az már fél kirúgás? Érzékeny vagyok a családosok hátrányos megkülönböztetésére, így aztán, nekem a cikk nem a csetelő személy alkalmatlan partnerségét jelenti, hanem egy torz képet a társadalomról. Népes család tagja vagyok, benne élek a munkahelyi gondok nehézségeiben. Együtt szomorkodok és izgulok, amikor kell, a szülői lét problémáival. Nekem nagyon sok őket ért kritika, kicsinyeskedő és pitiáner. Ezzel állítottam szembe azok népes csapatát, akik, igaz, jelen vannak, nem rohannak oviba, suliba, gyermekorvoshoz, de igazából a munkaidejüket online csevegéssel töltik.

Természetesen nagyon sok más torzulás is van a világban, nem állítok mást. De ma, a személyes megtapasztalás nyomán, ez szúrta a szemem. Kiléptem a cikkből, és sajnos elfelejtettem, miért is ne ismerkedjünk a munkahelyi csetelővel. Talán, tanulságos lenne az is. Az a része az olvasottnak, nem érintett meg túlságosan. Fontosabbak a személyes érintettség aspektusai.

Szeretnék olyan világot megtapasztalni, ahol az egészséges dolgok, a normális élet nem lehet hátrány, míg a beteges szokások nem élveznek támogatottságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram