Ebben az évadban van benne részem. Nem nekem szól, hanem a nézőtéren együtt örömködök a tömeggel. Kulturálisan mindenevő vagyok, szeretem a változatosságot, a különböző művészeti ágakat. Az utóbbi időben pedig kiváló előadásokon lehettem.

A balett nekem a test és a mozgás szépsége. Szeretem nézni a táncosok kidolgozott mozdulatait, a ritmikusan mozgó alakokat. Ma, a kortárs művészek is a kedvenceim közé tartoznak. Persze hiányzik az a balettcipős, klasszikus is, majd sor kerítek egy olyan előadásra is. A maga nemében, mindegyik igazi élmény.
Ma este a művészek mellett megfogott a technika is. A sejtelmes sötét és az eső, nagyon eredeti, átható, a valós érzetet adó volt! Az első felvonásban végig különlegesen erős volt a színpadi kép hatása. A szcenikus kiváló munkát végzett. A másik, a zene. Mintha a mai élet mélységeiben kalandoztam volna, az áthatóan lüktető zenei technikák miatt.
A kicsit zanzásított tartalom is a mindennapok sötét oldalát juttatta eszembe. Rohanunk, kapkodunk, nagyon élünk, néha habzsolunk, épp úgy volt az előadásban, mint az életben. A végén sok is volt már, hogy megfojtva, leszúrva, felakasztva, és megölve sorakoznak a szereplők. Gyors egymásutánban.
A mozgás a balett lényege, és talán illik a főbb szereplőkre figyelni, nekem mégis a banyák kiemelkednek ebben az előadásban. Eleven, vérbő és nagyon nő banyákat láttam. A három közös tánca is megfogott, érezték egymást, összedolgoztak, közösen hozták össze a hatást. Tetszett.
Az előadásban időnként megjelentek a modern táncokra jellemző robotszerű mozgások. A darabban helyük volt, fokozták a hatást, néha mégis elvonták a figyelmem a mondanivalóról. Ilyen volt még néhány színpadi kép, ami kicsit megzavart…mintha Gandalf, vagy Sauron jelent volna meg.

Mit adott nekem a mai színházi élményem? Kikapcsolódást a mindennapok sűrűségéből, másfajta értelmezést dolgoknak és gondolatoknak, kiváló művészek produkcióját, flow élményt. Különösen élvezem a színházban a közös-flow élményt, amikor a nézőtérről az elragadtatás hangjait hallom, és a végén a vastaps, hogy ma mi közösen lettünk többek és jobbak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram