Nagyon jó útra kelni. Már a készülődés is élmény. Aztán elindulni, mindegy mivel és merre, de nagyon jó! Szeretem az út közbent, a kicsike megállókat, a gyors fotókat a tájról, a merre tovább kérdéseket. Aztán a megérkezés! A vidám rácsodálkozás, hogy hol is vagyunk, milyen itt, milyen az új otthonunk, milyen kedves a házigazdánk.

Most nagyon kedves. Talán, nem is ő a gazda, hanem az apukája, de minden reggel összepacsiznak a gyerekkel, aki utána kacagva fut tovább. Talán egy fokkal lehetne komfortosabb a lakás, de a hatalmas terasz nagyon jó nekünk. Megszerettem. Jó itt a korai magányom a kávémmal és a gépemmel az íráshoz.

Otthoni ízű kávé a messzi illatú levegőben és a másmilyen napkeltében. Az utcán már járnak, futók és az ilyenkor strandra menők. Biztosan szeretnek Nap keltében napozni! Jaj, milyen jót nevettem az első estémen itt! Kimentem a partra napnyugtát fotózni. Én balga, az Égei tenger partján itt a Nap a szárazföld felől nyugszik le. Mindegy, a Napkelte pedig csodás.

Ma, egy pihenős napon, mi itthon maradtunk. Az útitársaink a Meteorákhoz mentek. Én láttam már többször, és egy másfél éves gyerekkel nem hiányzik még egy nehéz nap. Talán, nekem is kell ez a laza és kötetlen idő még itt. Hogy élvezzem az itt létet.

Élvezzem ki még az itteni szavakat, illatokat. A sok olajfát. Nagyon különlegesek számomra, van bennük valami vallási érzület nekem. Minden reggel rácsodálkozom a hatalmas bogyókra, mert ezek nem olyan kicsi, aszottak, mint amit otthon vásárolok. Meg van az egész növényben valami bőség érzés. Az íze, az olaja, a tápláló mindensége.

A gazos útszélek, melyek számunkra virágok, a leander és a füge. Az idén csalódás a füge, mert amit itt ettem, elég ízetlennek tűnt. Lehet, hogy csak tűnt. Nem adta vissza a régi időket, amikor otthon még csak aszalva láthattam. A gránátalmák viszont lenyűgöznek! A színük. Ilyen ragyogó és neonos rózsaszín-pirosat még sosem láttam.

A színek! Valami elvarázsoló a görög kék! Egy egészen sajátságos ez az árnyalat, ami a házak vakító fehérségével együtt ad egy életérzést. A derűs és boldog ember érzést. A gondtalan tengerimádó érzést. Apropó, tenger! A tenger az örök szabadság és életigenlés megnyugtató varázsát adta az idén is. Meg persze, a grillezett kalamárit, amit kedvelek.

Jó reggelt mindenkinek! A kávém elfogyott és ébredezik a család is. Kitaláljuk, ma merre barangolunk egy szép utolsó napon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram