A te tested hogyan jelez, ha sok a stressz? Sokat eszel, vagy keveset? Hogy alszol? Kell gyógyszer?


Az én testem nagyon érzékeny. A stresszre megnő a teljesítményem. Energikus leszek. Összeszedett és céltudatos. A végtelenségig feszítem a határaim. Megyek előre, darálom az akadályokat, feszülten figyelem a célt. Gondolataim összeszedettek és világosak. Közben pedig nem eszem és néha inni is elfelejtek. Nem érzek fáradtságot egészen addig, amíg ki nem merülnek a tartalékaim. Nagyon rossz dolog ez! Kimerítem magam és nehéz az újraindítás!


Viszont tudatában vagyok ennek a rossz tulajdonságomnak. Ezért igyekszem figyelni ezekre. Az evés-ivás általában kezelhető. Habár, nehéz enni, amikor egyáltalán nem érzel éhséget. Nehezebb az alvászavar kezelése. Tudom, hogy most fontos a pihenés, holnap nehéz napom lesz. Persze, ettől nem tudok elaludni. Mire elalszom, addigra közel a hajnal.


A hátam. A stressz nálam erős hátfájást is okoz. Hiába is próbálnék kezelést erre a fájdalomra, nem lenne értelme. A feszültséget kell oldanom. Rajtam a világ gondja, sajog az izom és lüktet a gerincem. Nincs az a kenőcs, ami oldaná.


Reflux. Biztosan nem a stressztől alakult ki, de ettől lesz tünetes. A nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav elég erősen felmarta annak falát. Tünetei már a hangszálaimon is jelentkeztek. Fontos tehát a táplálék megválasztása is. Egyéni érzékenységünk van, nem lehet mindenkire érvényes receptet adni. Kitapasztaltam az évek során, melyek azok az élelmiszerek, melyekre érzékenyebb vagyok és melyek azok, amelyek csillapítják ezt a bajt. Időnként az is előfordul, hogy ami jó volt eddig, már nem elég hatásos. Nekem a refluxos időszakokban sokat segít az alvásom helyzetének megválasztása. Ha főként a bal oldalamon fekszem, jobb közérzettel ébredek.


Egyet nem teszek ilyen tünetek esetén. Nem fordulok orvoshoz és nem járok kezelésekre. Helyette komolyabban veszem a testmozgást. Feszegetem a határaim mozgásban, igyekszem minél jobban elfáradni, gyaloglásban, kerékpározásban, evezésben, tornában. Nem jön azonnal a hatás, de hamarosan jobb lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram