Kedves ismerősömmel találkoztam. Nálam fiatalabb nő, de hasonlóan független személyiség. Beszélgettünk kicsit. Vidáman, lelkesen, tele tetterővel. Egyszer csak azt mondta nekem:

- Olyan tiszta a szemed! Te még bármire képes vagy!

Érdekes a számomra a mondata, mert egyetlen dolog zavar önmagammal kapcsolatban, a rossz látásom. Ez okoz kellemetlenségeket gyakran. Több szemüvegem is van. Gondosan kezelem őket. Igyekszem kihozni a gondból a legjobbat. Tisztító kendők, szemcseppek mindenütt vannak a környezetemben.


Aztán elindulnak a gondolatok! Voltál már kiszolgáltatott helyzetben? Aki nem kapott az elinduláshoz elég törődést és szeretetet, az tudja milyen érzés, hálásnak lenni egy kis szeretet-morzsáért. Néha szinte koldulni a szeretet-cseppeket, mert még mindig érzed a hiányt! Mert egy élet is kevés behozni azt a lemaradást, amit elszenvedtél.


„Ha azt akarjuk, hogy szeressen valaki, azért nem kell feltétlen azt tenni, amit ő elvárna. Ha igazán önmagunkért szeret, akkor nem kell megváltoznunk. A szeretet furcsa érzés. Egy olyan érzés, ami soha nem múlik el, hanem mindig langyos tőle a szívünk. Néha fájdalmat okoznak, akik szeretnek, de tudnunk kell, hogy sosem bántanának minket. Nincsen nagyobb büntetés az életben attól, ha nem szerethetjük azt, akit szeretni kívánunk. Ez egy érdekes megfogalmazás, mert igenis szerethetjük, csak valami nem engedi, hogy együtt legyünk vele. Van olyan, hogy későn jövünk rá arra, hogy akit elvesztettünk, azt mennyire is szerettük. Valamiért félünk kimondani azt a szót, hogy ,,szeretlek”. Talán azért, mert tudjuk, hogy mennyi csalódás érhet még az életben. Sosem korán megy le a nap. Idióta megfogalmazásnak tűnik, de a látszat néha csal. Na, igen! Ilyen a mi életünk is a földön, mert mindig félünk kimondani azt, ami talán a legértékesebb dolog. Muszáj elmondanunk a lehető leghamarabb az érzéseinket, ne heverjenek egy elhagyott puszta zord sötétjében. Talán sosem lesz alkalmunk rá, hogy kiöntsük a szívünket. A szeretet nem bűn, úgy, ahogy az sem, hogy tiszta érzéseink vannak.”
Farkas Edit kötetének címe Tiszta szemmel.


A tiszta szemem, tiszta tekintetem a szívemből jön. Sugárzik, mert akarom, hogy a szeretetem érezzék a körülöttem élők, a velem találkozók. Ez a legfontosabb az életben! Hogy szeress és szeretve légy! Minden csak akkor nyer értelmet, csak akkor boldogít, ha ezen a szemüvegen keresztül nézed. A többi megvehető, pótolható, megoldható. De a szerető szíved pótolhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram