Kaptam egy ajándék napijegyet. Egy fitness terembe. Kedves gesztus, ami nagyon kellemes emlékeket idézett fel. Lehet, hogy ez egy jel? Eljött az ideje megint egy kis kondicionálásnak? Minden esetre, felhasználom és végig gondolom a dolgot.


Néhány évvel ezelőtt egy hirtelen ötlet vezetett és elkezdtem edzőterembe járni. Tartottam a sérülésektől és a befektetés sikertelenségétől, ezért személyi edzővel vetettem bele magam a testformálásba. Pontosabban, nem formálódni akartam, hanem jó kondíciót és erőnlétet.


Minden korban nagyon fontos a kellő mozgás és a testedzés. Ez igaz hatvanon túl is. Sőt, talán ekkor lesz igazán hangsúlyos. Hogyan szeretnéd eltölteni a hátralévőt? Gyógyszerek és betegágy mellett, vagy életvidáman és tevékenyen? Nagyon nagy szerepe van ebben a mozgásnak. Személyes tapasztalatom, bevált és kipróbált.
Ebben a z évszakban korlátozódnak a lehetőségeim. Szünetelnek az evezős edzések, a kerékpározás vagy lehetetlen, vagy kockázatos. Marad nekem a gyaloglás, de a csúszós utakon ez sem megy könnyen. Mi lenne, ha edzőteremben pótolnám a hiányzó energia levezetést?


Jó, az energia levezetése az nálam nem a legjobb kifejezés, hisz a napi családi teendők azt megoldják. De, éppen ezért! Ha még egy ideig támogatni akarom a családom életét, akkor ügyelnem kell az erőnlétemre. Ha felelősen gondolkodom, akkor nem plusz terhet teszek a gyerekeim vállára, hanem segítek magamon, hogy még sokáig képes legyek támogató, és nem teher lenni.


Szóval, start!


Személyi edző által tervezett és irányított edzés során pontosabban, hatékonyabban, valamint kevesebb idő és energia ráfordítással, a sérülések kockázatának minimalizálásával érhetem el kitűzött céljaimat.
A személyi edző megtanítja a feladatok pontos végrehajtási módját.
Személyi edzés során folyamatos kontroll alatt végzem a gyakorlatokat.
A személyi edző megfelelő motivációs szintet biztosít számomra.
A személyi edző, hosszú távú tervezés mellett, pillanatnyi állapotomat is figyelembe veszi, annak megfelelően adaptálja az edzésterhelés mértékét, csökkentve ezzel a túlterhelés, megerőltetés veszélyeit.

Mit gondoltok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram