Az olvasás szexi. Az írás szerelem. Egy magazin novellapályázata. Nagyon tetszik. Különösen a második mondat, „Az írás szerelem.” Eleinte mindenféle célok lebegtek a szemem előtt, de később már csak a megírás bódulata irányított. Elég pragmatikus vagyok, mindennek felmérem a hasznosságát, de az írásnak valahogy elveszett ez a része. Megfogott a történet maga, a szavak szépsége, a szépen gördülő gondolatok a fehér lapon. Minden fejben dől el. Minden. Az vagyok, aminek hiszem magam. Most írónak! Ahogy a kezemben tartottam egy kötetet, amiben egy novellám is benne van, valami nagyon mély és izgalmas kezdett elindulni bennem. Mint a halhatatlanság, vagy az örökkévalóság, az időtlenség, meg sem tudom pontosan fogalmazni. Van egy nagyon régi szám, Immortality a címe. A Bee Gees együttes egy tagja él már csak, de ez a szám megmaradt. Felejthetetlenné tette őket. Mindenkit, aki előadta, vagy adja, vagy csupán részese valamilyen módon.


Nagyon sokat ad nekem az írás! Felemelő maga a tevékenység, és csodálatos az alkotás. Minden egyes lap megigéz, amikor az örökkévalóságnak adom a történetem, az írásom szereplőit, a múzsáját, és önmagam. Talán először művelek valami olyasmit, aminek nem a hasznosságát mérlegelem. Túlzás ez, mert nem vagyok annyira anyagias! De ez nem munka, nem fárasztó, csupa alkotás és gyönyörűség, attól függetlenül, hogy mennyire érzik mások minőséginek.  A kicsi, buta írások ugyan úgy én vagyok, mint a sok gonddal alkotott, szerkesztett regényoldalak!

Életem nagyobb részében a klasszikusokat olvastam. Jobban vonzottak. Most megismertem kortárs írókat és költőket. Megannyi csodálatos embert! Mindenki más, más stílussal, szavakkal és történetekkel. Felemelő élmény, hogy milyen sokan vagyunk! Nem győzöm olvasni a jobbnál jobb írásokat. Mindegyikben találok valami mély emberit. Mind elmond nekem valami nagyszerűt az életről. Vannak líraiak, fantasztikusak, viccesek, terápiásak, történelmiek, dokumentálók, szerelmesek, mesések, gyermekiek, izgalmasak és kalandosak.


Ma mind magamhoz ölelném ezt a rengeteg csodálatos embert! Kaptam tőlük egy nagyon fontos dolgot: merhetek önmagam lenni, nem kell belesimulni a szürkébe! Pontosan így vagyok jó! Nincs velem semmi baj, csupán író-lelkem van.


Szeretlek Benneteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram