Barátnős délután, sétálós, nézelődős program. Múzeum, kávé, karácsonyi vásár.


A többiek látták már a Móra Múzeumnak ezt a kiállítását, csak én nem. Kedves invitálás volt, hogy velem is megnézzék. Nekem kedves az egész, mert van egy kis feelingje, hangulata ennek a szónak. Egy nagyon régi barát illet e névvel. Na, nem a királyné után, hanem teljesen más okból. Tehát, kellemes hangulatban indultam el ezen a délutánon.


Wittelsbach Erzsébet 16 éves korában kötött házasságot az osztrák császárral. Ez nagyon nem lopta be magát a szívembe. Túl fiatal volt még. De azért ez mégsem ugyan az, mint egy egyszerű korai házasság. Szóval, nem veszem őt egy kalap alá más gyerekfejjel férjhez ment lányokkal. Sok egyéb nagyon szimpatikus tulajdonsága volt!


Nagyon fontos erény számomra, ha egy ember különösen figyel az egészségére, a testére. A mi Sissink élen járt ebben. Nagyon mértékletesen étkezett. Ügyelt a súlyára és az alakjára. Olyan ételt volt hajlandó megenni, ami meggyőződése szerint egészséges. Este hat után már alig evett. Ha bűnözött az étkezésben, akkor diétával ellensúlyozta ezt.
Edzett! Volt edzőterme és időzött is ott. A testmozgást nagyon komolyan vette. Ha mást nem, hát a gyaloglást erőltetett tempóban. Igyekezett a lovaglást olyan szinten művelni, hogy kora legjobb lovasának tartsák.


Ápolta a bőrét, próbálta fiatalos külsejét megőrizni. Hatalmas hajzuhatagát például tojássárgája és konyak keverékével ápolták, ecetes vízzel öblítették. Bőrét is ápolta, olajokat, tejes pakolásokat, néha még nyers húst is használt erre a célra.


Talán kritizálhatnánk is ezeket a dolgokat az ő életében, mint tették ezt a kortársai. Nekem viszont becsülendő tulajdonság az egészségtudatosság, az ápolt test és külső, az önfegyelem.
A kiállítás után kávé mellett beszélgettünk a látottakról. Kinek mi a véleménye, ki mit ragadott ki a kiállításon látottakból.


Kellemes volt a kora esti séta a karácsonyi vásáron. Nem volt tömeg és az időjárás is kedvezett. Igazi kellemes csajos program volt. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram