Nagy zenerajongó vagyok. Mindenevő, de a lelki békém támogatója a Bee Gees és a Pink Floyd muzsikája. Mellettük van más is, néha komolyzene, és vannak kortárs énekesek, zenekarok, akiket kedvelek és hallgatok. A szomszédjaim talán azt gondolják most éppen, hogy a múltamban ragadtam, mert ordít a Bee Gees! A nyugdíjas szomszéd néni bulizik, hihetik. Ha írok, gyakran viszonylag hangosra tekerem, úgy könnyebb az alkotás. Attól, hogy nem kortárs a zene, még a jelenemben vagyok. Hiszem, hogy ez a tény nagyon is fontos.
Van egy kedvenc mondásom az életről. Nem a leggazdagabb, nem a legerősebb, nem a legokosabb a túlélő, hanem az, aki a legjobban alkalmazkodik a világ változásához. Magam mélyen osztom ezt a nézetet. Nem dobálom el a régi holmikat, meg azt sem hiszem, ma már nem a legszuperebb David Gilmour gitárjátéka.

Nem élek a múltban! Hiszem, hogy amik régen jól működő stratégiák voltak, azok ma már idejét múltak. Természetesen, nem húzható egy vonal, nincs átléphetetlen kordon a korszakok között. Nekünk, embereknek, azonban, saját érdekünkben tudni kell előre haladni. A bolygó és a világ nem fog hozzám alkalmazkodni, nekem kell tudni magamat formálni hozzájuk!
Egy könyvet olvasok, ami személyesen is érint. Külső szemlélője, és néhol részese voltam az eseményeknek. Nagyon megérintenek az olvasottak! Egyrészt, azok az élmények, vidám dolgok, szívemhez közel álló személyek, emlékeket idéznek fel. Másrészt pedig, a hatalmas pofára esés, az idő távlatából, akkor működő módszerek, járt és járatlan utak, milyen nevetségesek és avíttak. Leírva látni és olvasni, történelemmé vált. Történelem akkor is, ha a jelenben vannak, akik még azt az életet élik! Sajnos, felülről is erőltetnek valamit, aminek már múzeumban lenne a helye.

Mondhatjátok, dilim az ökológiai lábnyom, de mind érezzük, hogy pillanatról, pillanatra változik a világ. Vajon meddig fenntartható a jelenlegi életmód? Hiszem, szuperszonikus sebességgel haladunk a fenntarthatatlanság felé! Okosan, bölcsen, megfontoltan, tudatosan, sokat tehetnénk az emberi élet megmentése érdekében, mégis tehetetlenül nézzük, és lökjük a süket dumát a sógor-koma-jóbarát stratégia túlélése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram