Hol a határ? Hol vannak a jóízlés, a humánum, az emberi méltóság határai? Mocskos mondatokkal és szavakkal minősíteni, kimondani egyesek igazságát, az a siker? Mi a mai világban a siker? Pénzért bármit, és akkor te vagy a világ közepe, a többi meg kudarc és értéktelen? Mitől siker ez?

A bejegyzésem címe, az a szó, már az is egy ocsmányság bizonyos szövegkörnyezetben! Lealacsonyítása mindennek, ami emberi, ami kiemel az állatvilágból. Pedig vannak, kik szerint csupán ennyi, amit az a nő elér, ki gyermeket szül. Sőt, ma olvastam olyan mondatokat is, amik anya társakat, még annál durvábban is értékelnek. Az a lényeg, hogy ki tudja a másikat, a többi embert még jobban mocskolni? Az a siker? Micsoda igazságok kimondása az, ami az embert megfosztja a legalapvetőbb tulajdonságaitól, lényeges ismérveitől?

Az érzelmeink azok, melyek többé és nagyobbá tesznek bennünket másnál. Az állatvilág egyes egyedei jóval nagyobb fizikai erővel és kitartással bírnak, mint a homo sapiens. A komputerek alapossága, pontossága és gyorsasága utolérhetetlen az emberi agy számára. Érzelmeink, érzéseink, a szívbéli dolgaink, azok sosem utánozhatóak teljes mértékben! Igaz ez a mélységekre is, nem csak a magasságokra!

Néztem egy filmet, semmi nagy csinnadratta, csak egy kis krimi. A végén a főhős megundorodva a világ mocskától, elhagyja a munkáját, a várost, és a magányt választja. Ezt a prokreációs dumát végigolvasva hasonló érzésem lett. Sajnos, könyvet nem vihetek vissza a boltba, mint teszem ezt a rossz méretben megvásárolt cipővel. Szemétre költöttem a pénzem.

Tanulság, van még dolgom! Megmutatni és elmondani a nőknek, az élet szép és csupa siker! Igen, lehet szépen és boldogan élni. A boldogság a teljes élet, nem az üresség.
Sikeres az a nő, aki három csemetéjével a játszótéren töltötte a délutánt. Sikeres ő is, aki a motivációs tréninget vezette egy cég alkalmazottainak. Mint, ahogyan sikeres az, aki egyedi tortáival néhány szülinapot tett ma ünnepélyesebbé. A troli vezető, aki hazahozott a moziból, meg a kis barna, aki ellenőrizte a bejáratnál a jegyemet. Soroljam még, vagy értitek a lényeget?

A siker, és az egyén élete, sokszínű! Ez így van jól! Mindenkinek joga van úgy élni, ahogyan neki a legjobb. Nem szükséges megmondani, okos könyvekben minősíteni más embereket és a sorsukat. Sokkal célravezetőbb jó példát mutatni szeretetből, empátiából, megértésből, életigenlésből.

Az evangéliumi ige ebben is helytálló: Ki kardot ránt, kard által vész el. (Márk evangéliuma)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram