Nekem az advent, a karácsony várása, az édes-aranyos, csöpögős kis történetek ideje. Ilyenkor adok időt az elérzékenyülésnek és a romantikus óráknak. Az idén ehhez még ülök és bölcsülök, üldögélek és megbölcsülök.
Mind szeretnénk valakit magunk mellé. Aki a miénk, a tükrünk, a kiegészítőnk. Aztán ma, egy történet kapcsán megvilágosultam. Csináltunk neki helyet? Jól érezzük, és jól akarjuk vajon, amire vágyunk? Megfogalmaztuk már egyértelműen és világosan magunknak?

Csinálnod kell helyet annak, amire vágysz! Ha tele vagy, dugig a szíved, akkor hiába keresgélsz, nincs neki hely. Egy barátom panaszkodott a minap, hogy mennyi baj van az emberekkel. Az egyiknek az a baja, ha ír neki, a másiknak meg az a gondja, hogy miért nem keresi. Drágám, minek kopogtatsz az ajtón, ha már nem szívesen látnak? Nincs hely, az a szoba már megtelt. Ahol van számodra hely, csak ott keresgélhetsz.
Szóval, nagyon érdekesek vagyunk, mi emberek! Nem is tudjuk, mit akarunk. Mégis megyünk, kutatunk és utána bosszankodunk. Fogalmazd meg, mit akarsz és csinálj neki helyet az életedben, a szívedben! Utána keresgélj! A sorrend nem felcserélhető. Amikor pedig bezárult egy kapu, fogadd el, és ne kopogtass kéretlenül!
Ma azt éreztem, hogy bizony figyelmetlenségből elmegyünk szép dolgok mellett. Makacs kisgyerek módjára toporgunk az elrontott epizódok felett, közben meg elrepül a kék madarunk. Az a takarítás bizony nagyon fontos. Dobd ki a lomot, és legyen helye az újnak! Különben se gyűjtögess pótlékokat, időtöltő lomokat! Ha ezt teszed, csak kábítod magadat, hogy van. Pedig semmid sincs!
Adjunk értéket egymásnak! Akit a körön belül engedek, az már hozzám tartozik, legyen a számomra értéke! Ha értéktelen, zavaró körülmény, akkor tisztelettel, de meg kell tőle szabadulni. Gyorsan és fájdalommentesen. Mindkettőnek ez az érdeke.
Egy kis romantikus történet ma nekem is feladta a leckét! Habár nagy takarításmániás vagyok, van lom még az életemben. El vele! Akik vannak, azok pedig megérdemlik a figyelmem és a törődésem. Ha csináltam üres helyet, akkor jogosan várom az újat. De ha nem, akkor nincs helye a kutakodásnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram