Nem tudott senki jobb emberré szidni. Nem tudott senki jobb emberré fenyegetni. Nem tudott senki jobb emberré félemlíteni. Nem tudott senki jobb emberré kényszeríteni. Nem tudott senki jobb emberré bántani. Egy napon jött valaki, aki úgy szeretett, ahogy voltam. És én jobb ember lettem. Jobb emberré tudott szeretni.


Nem vesszük komolyan a szeretet erejét! Talán túl egyszerű, gondoljuk. Hallunk. olvasunk bármit és bólogatunk rá. De nem hisszük! Mese. Szép idea. Különben is a külvilág nem ezt sugalmazza.


Már az agresszív gyerekre is úgy reagálnak a felnőttek: na, ez viszi valamire ebben a gonosz világban! Ha elég ronda a szád, ha elég kíméletlen vagy, ha elég törtető vagy, akkor leszel sikeres! Mert mi is az a siker? Sok pénz? Hatalom?
Hát, igen. A boldognak lenni, az nem siker. Attól nem leszel média sztár. Valóban. Azért nekem erről már teljesen más a véleményem. Hisz túl vagyok már az alaplépéseken. Szidtak már. Mert rossz jegyet kaptam, mert nem vagyok elég ügyes, mert csak útban vagyok.


Hát, igen. Fenyegettek. Fenyegettek szóval és tettel. Kényszerítettek. Az erősebb hatalmával és erejével. A gyengeségemmel.
Bántottak. Mert nem hittem magamban. Mert olyan embereket és ideákat csodáltam, melyek hatalmasnak látszottak. Jobbnak, szebbnek, okosabbnak nálam. Látszottak.


Izgalmas az az idő, amikor elkezdtem érezni a feltétel nélküli szeretetet. A teljes elfogadást. Azt hiszem, először a saját szívemből jövőt. Sokkal később a felém áradót. Aki átélt már hasonló változást önmagán, az pontosan tudja, mire gondolok! Hitetlenkedés, csodálkozás, megdöbbenés. Megdöbbentő, hogy milyen egyszerű és mégis nagyszerű.
S akkor, elkezdődnek a változások. Felszabadul a lélek. Kibújik a szellem a palackból. Fellélegzel a nyomás múltával. Mint a lepke az átváltozás során. Pontosan olyan! Aztán egyszer csak meglátod magad ebben az új valóságodban és el sem tudod képzelni, hogyan is élhettél előtte!


Semmi más dolgunk nincs az életben, mint szeretni! Szeretni önmagunkat! Szeretni a társunk! Szeretni a családunk! Szeretni az életet, a többi embert! Az egyetlen, ami számít!
Hidd el, ha nem szeretsz és nem szeretnek, feltételek nélkül és őszintén, nincs az a pénz, vagyon, pozíció, ami boldoggá tehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram