Kevés a jó kapcsolat. Félünk tőle. Mindenféle kapcsolatra gondolok! A sokszínű emberi kapcsolatra.


Mindketten félünk, mert önmagunk előtt is kiderül, mi az, amit nem szeretnénk meglátni magunkban. A jó emberi kapcsolathoz bátorság kell. Meg nyíltság. Nyitni pedig csak az mer, aki nem fél meglátni önmagában mindazt, amit nem szeret, és nem fél kiadni másnak a "titkos kódjait”. Nem a teljes kitárulkozás a lényeg, csupán annyi, ami kell a valódi kapcsolódáshoz. Megtartva a saját intimitásom, de mégis megmutatni a magam emberségét.

Van, akinek nincsenek barátai, csak ismerősei. Először nem értettem ezt, de később megláttam a lényeget. Minden emberi kapcsolatában rejtőzködik. Sosem mutatja meg magát a teljes valóságában. Ennyire szégyenteljes lenne ő, mint ember? Nem hiszem. Csak ő tartja magát annak. Az egész életmódját arra építette fel, hogy nehogy meglátszódjon. Így aztán csak telik az idő minden érzelem és kapcsolódás nélkül.

Az is nagyon nehéz út, amikor a kapcsolat a másik megzabolázására irányul. Amikor mindig megmondja, milyen kripli is vagyok, és mennyi a hibám. Persze, csupa emberbaráti szeretetből! De az őszinteség legkisebb jelétől megrémül és menekül. Milyen élet az, amikor az emberi kapcsolatok csak mások gyengeségeiről szólnak?

Aztán milyen érdekes az a helyzet, amikor én nem tudom viszonozni a felém áradó vonzódást! Ha a másik megérzi a nyíltságom, az őszinteségem és a reakciója negatív. Megérzem és menekülök tőle. Nem akarok változni, helyette eltaszítom a barátságot. Lemondok róla mielőtt bármennyire megismerném.

Kevés a jó kapcsolat! Kevés a mély és jó kapcsolat. Egy ideje, mintha csak a felszínen úszkálnék. A mély vízbe nem megyek senkivel és más sem csábít arra.


Álom marad a jó kapcsolódás. Amiben nem vagyok sok a másiknak és ő sem szűk nekem. Ahol egymásra találunk a jó és nyílt kapcsolódásban. Ahol bátran lehetünk önmagunk, mert attól nem veszítjük el a szerethetőségünk.

Változunk folyamatosan, mi és körülöttünk minden. Várom, hogy átlépjünk ebben a folyamatban a bűvös vonalon és egymásra találjunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram