Mit üzen az öltözékem

Nem is túl rég erőpróbát, vagy inkább, bátorságpróbát tettünk a barátnőmmel. Az alkalomhoz illő felsőt ő választotta. Ezen a pólón a következő felirat díszelgett: Inspire before expore. Ez a felirat összegezte az akkori érzéseinket. Valami hasonló gondolattal indultunk neki a tandemugrásnak.


Jól tettük! Valóban kaptunk egy kis lökést, bátorítást a hátralevő időnkre. Erőt merítettünk és inspirációt. Nincs vége semminek, csupán egy új fejezet kezdődött. Jó és élvezhető fejezet, sok szép dologgal és élménnyel.


Tegnap vásárolni mentünk. Az evezős edzésekhez kerestünk rövidnadrágot. Olyat, amely illik hozzánk, kényelmes a sporthoz és elég vékony a forróságban. Az edzés végére legtöbbször nagyon vizesek leszünk. Praktikus darabot kerestünk.


Meg is találtuk. A próbán viselhetőnek találtuk, nem fogunk benne előnytelenül kinézni az éveink száma miatt sem. Jól körülnéztünk az üzletben. Tetszettek a vidám és élénk színek. A fazonok között is akadt nekünk tetsző. Nézegettük a feliratos pólókat. Némelyik rajtunk is elmegy farmernadrághoz, sport öltözékhez.


Aztán a kasszához léptünk és belénk fagyott a szó. A pult másik oldalán álló fiú az üzlet márkáját reklámozó felsőben fordult felénk. A mellén pedig egy felirat, ami azt közölte velünk, hogy mi meg vagyunk….izé…szóval, mi túlestünk egy szexuális aktuson. Nagyon megdöbbentő volt az a néhány perc, amíg fizettünk. A barátnőm szóvá is tette, hogy vajon illik-e ide, a kassza mellé ez a felirat. Ami mintha azt sugallaná, hogy ha ebben az üzletben veszel márkaterméket, akkor ennyit is érsz.


Mit üzen az öltözék? Sokat. Jellemrajz. Vélemény a világról. Hozzáállásom mutatója. Alkalmanként a munkához való viszonyom. Véleményem a többi emberről. Kedélyállapotom és hangulatom jelzője. Társadalmi helyzetem közlése. Néha a kapcsolati státuszom megmutatása. Soroljam?


Vitatom a túl szexista, vagy közönséges feliratok szükségességét. Mindenki szabadon dönt, akinek tetszik és szeretné, viseljen a ruháján ilyen szöveget. De azt semmiképpen nem látom elfogadhatónak, hogy munkahelyen ez megjelenjen! Pontosabban, bármilyen munkahelyen! Végül is nem egy Szex shopban vásároltunk.


A márka véleménye rólunk, az befolyással bír. Szóval, biztosan nem ott keresünk többet a ruhatárunkba új darabot. Köszönjük a felszólítást, tudomásul vettük. De legközelebb messze elkerüljük a helyet, mert nem esett jól a tapintatlan mondat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram