Délutáni kávézás az ajándékba kapott szép Klimt bögrémből. Mintha finomabb lenne inni az arany hölgyes pohárból! Legalább is, hangulata van! Kellemes és megnyugtató.

Nagyon fontosak az egyedül töltött idők. Amikor megbeszélhetjük önmagunkkal a dolgaink, kicsit meditálhatunk, rendezhetjük lelkünk kérdéseit. Most ezt teszem. Fontos. Egy ideje több figyelmet fordítok magamra, és érzem ennek a jótékony hatását. Nagyon meglepett, hogy a környezetemben ez néhány embert mennyire zavar. Nem értem, miért? A legfontosabb, amivel tartozunk egymásnak, az a tisztelet, hogy nem zavarjuk a saját sorsában, tudunk várni a sorunkra. Nem kedvelem a minden lében kanálságot, amikor feladatuknak hiszik mások felvilágosítását. Beleszól mindenbe, kontrol alatt akar tartani, irányítani igyekszik. Ma szembesültem azzal, hogy ha valaki kulturált kifejezésekkel teszi ezt, akkor is milyen durva a hatása.

Szeretem a saját életem. Minden örömével, bánatával. Nem tartozik senkire, csupán rám, enyém a felelősség és az eredmény is. Lubickolok benne, örömködök vagy szomorkodok, élem a magamét. Emlékszem olyan időkre, amikor a mostanihoz hasonló állapotban jutottam túl helyzeteken. Ezeknek is megvan a maga fiziológiája, fejlődési íve. Nem lehet siettetni, baj, ha kihagyom, szerepe van a kibontakozásban. Most megtehetem, hát nem spórolok, megélem.

A jelen most minden szempontból izgalmas. Az időjárás sokat változott, átalakul a klíma, de a társadalomban is sok a megoldásra váró feladat. A napokban keresgéltem egy tarot kártyát. Szeretnék magamnak olyat. Az egyik könyvesboltban az eladó nagyon érdekesen fogalmazott. Sajnos nincsen. Sem olyan, mit ön keres, sem a többi fajtából. Az utóbbi időben a legkelendőbb a jóskártya és a biblia.

Szóval. Kedves olvasóm! A tisztelet nagyon fontos. Ha a szívemhez legközelebb álló hosszabban elmarad, hát akkor sem záporozok rá kíváncsisággal. Sőt, nem is gondolok semmi rosszra! Nem hiszem, hogy amikor egy másik ember a saját sorsát éli, azzal ellenem tesz. Ha úgy érzi, majd elmondja, de ha megtartja magának, az sem vétek ellenem! Hagyom szeretettel megélni a magáét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram