Mindig befolyásolja a gondolataim az aktuális élményem. Gondolom, ez természetes, különben meg, gondosan meg is válogatom, mire vagyok kíváncsi. Szeretem az igazi élményt adó programot, előadást, koncertet. Ha pedig, nem a fogamra való, néha még udvariatlan is leszek, és kihagyom. Sajnálom, ha megsértem bárki érzékenységét, ha nélküle megyek, meg azt is, ha kihagyok egy ajánlatot. Az „énidőm” az én időm, azzal magamnak kell rendelkeznem!

Az utóbbi napok arra figyelmeztetnek, maradjak ennél a jó szokásomnál! Teljesen más, amikor megszólít valami és teljes a katarzis. Benne van a rácsodálkozásomban, hogy kihagyni is vétek bármit, ami vár rám. Ne gátoljon semmi! Sem a kísérő távolléte, sem valami kis migrén, sem bölcselkedő okoskodás. Bármi szabály az illemről, nem lehet helyes, ha ártalmatlan szórakozásomban gátol.
Hajlamosak vagyunk megfeledkezni az élet élményeiről. Vannak idők, amikor csak a munka és a kötelesség foglalja el az időnket. Nem akarom kritizálni az akkori magamat, mert vallom, minden korszaknak vannak privilégiumai. De, ha globálisan nézem az egészet, bizony ideje van az élményszerzésnek is.
Ma reggel erősen kritikusan néztem a szemem körüli ráncokat. Kevesebbet kellene nevetnem! Mire is lenne az jó? Simább bőr és szomorkás lélek. Istenem, de nehezek még ezek a kérdések is néha! Mindannyiunknak megvannak azok a dolgai, melyekről később azt gondoljuk, talán nem is kellett volna megtenni. Minek is mentem bele? Miért is kerestem magamnak a kudarcot? Okosabb is lehettem volna? Szabad érzelmi döntéseket hozni?

Ha valami ragyogtatja az életem, akkor azok a döntéseim, melyek talán lehettek volna okosabbak is. Ne gondoljatok semmi rosszra! (Vagy, gondoljatok, amit akartok!) A legtöbb igazi és forró érzelem mögött van valami, amit nevezhetnék tévedésnek is, de a legjobb, amit tehettem, hogy megajándékoztam magam vele! Akkor is, ha barátok összeráncolták a szemöldökük, ha el akartak tántorítani, akkor is, ha kellemetlen volt látni a rosszalló tekintetük! Az élmény és az érzés az enyém, és megérte minden ilyen pillanat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram